Kurs i neurologisk träning

Kurs i neurologisk träning

07.02.2014

Nästa helg ska jag på en riktigt intressant kurs som jag hittade för några dagar sedan. Kursen ordnas i Jakobstad av Neurolize Sports Academy i ämnet neurologisk träning. Neurologisk träning handlar om att träna på ett visst sätt enligt ett exakt neuromotoriskt rörelsemönster för att optimera nervsystemets och musklernas funktion. Kursen hålls av Robert Helenius fysiktränare i neurologisk terapi.

Så här skriver Neurolize själva om kursen:

Kurs i Neurologisk Träning med Robert Helenius och Tom Stefan Witting.

Neurologisk träning är just nu den hetaste träningsmetodiken inom elitidrottsvärlden. Robert Helenius är obesegrad tungviktsboxare som vunnit mot flera f.d världsmästare och varit nr.2 på världsrankingen.

Föreläsare Tom-Stefan Witting är ergoterapeut och har specialiserat sig inom Masgutova-metoden, MNRI. Från det har han utvecklat konceptet Neurologisk Träning , som han använder med utomordentliga resultat i sitt jobb med elitidrottare, samt barn och ungdomar med olika problem (CP, autism, ADHD o.s.v.).

Sedan november 2013 jobbar Tom-Stefan som fysiktränare för Robert Helenius Neurologisk Träning Manuell terapi, olika stimuli och rörelseträning enligt exakt neuromotoriskt rörelsemönster kombineras för att optimera nervsystemets och musklernas funktion! Det är ett effektivt komplement vid rehabilitering inom stöd och rörelseorgan. Metoden kan tillämpas på alla olika typer av klientgrupper, eftersom den bygger på nervsystemets naturliga utveckling.

neurologisk träning

Robert “The Nordic Nightmare” Helenius

Under kursen kommer vi att få vara med under Robert Helenuis neurologiska träningspass och få tips på hur man kan optimera prestationsförmågan och förebygga skador vid funktionell träning med hjälp av neurologisk träning.

Jag tycker förstås detta låter superintressant, och väntar så på detta nästa helg! Jag hoppas på att lära mig mycket nytt som jag kan ha nytta av under träning med mina klienter. Om du också är intresserad av kursen kan du läsa mera om kursen här.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen