Nyårslöftet som gick snett – eller går det rätt?

Nyårslöftet som gick snett – eller går det rätt?

03.01.2017

Ett nyårslöfte som handlar om att gå ner i vikt, bra träning och rätt kost kan göras på så många olika sätt. Ibland går det riktigt bra – men ofta går det tyvärr snett. Här är några viktiga saker att tänka på, så du gör det rätt och samtidigt når dina resultat.

1. För dig med familj

Barn har större öron än du tror, och snappar upp sig det som du säger om dig själv och din kropp. Terese från Sparkibaken skrev en bra debattartikel på Aftonbladet. Även om du har ett nyårslöfte att träna eller äta bättre, gör det till en positiv sak, som hela familjen kan vara med på.

2. För dig som är singel

“Om jag bara går ner några kilo så hittar jag nog någon”. Nej, det funkar inte så. För att kunna älska någon annan så måste du först älska dig själv. Din vikt eller utseende har inget med det att göra.

3. För dig i ett parförhållande

Ingen orkar lyssna på en annan persons viktnoja eller nervärderande prat om sin egen kropp stup i kvarten. Det är så otroligt jobbigt, speciellt när partnern tycker du är fin som du är. Tänk inte dåligt och prata aldrig dåligt om din kropp, inte för dig själv och inte med någon annan.

mental träning viktnedgång

Men hur gör man då? 

Ett lyckat nyårslöfte kommer inte från skuldkänslor och en kropp man hatar. Sväng istället på steken och se det positiva med det hela – ditt mål.

Det är okej att vilja gå ner i vikt under 2017, men hur ska du göra det? Gör målet så konkret som möjligt.

Exempel:

  • Jag vill gå ner 5 kg innan juni

Och hur ska du nå det målet?

Sätt upp en plan, så tydlig som möjligt. Antagligen vet du vad det är i ditt liv som behöver ändras. En hälsosam kost, med riktig mat som du äter dig mätt på. Mindre godis och kakor, mera riktig mat. Mycket vardagsmotion och några träningspass här och där är inte heller fel – i alla fall inte om du vill ha en stark och hälsosam kropp. Ta fram kalendern och pricka in dina träningspass.

Aldrig någon quick-fix med soppor eller konstiga livsmedel, om du frågar mig. De bästa resultaten får du ju faktiskt av den riktiga maten utan innehållsförteckning. Den som du inte äter en tid för att svälta dig själv utan som du kan fortsätta med hela livet, som en bra vana. För det det allra bästa med sån mat är att du inte bara att når dina resultat, utan att du faktiskt mår bättre på köpet.

Hela familjen kan förhoppningsvis äta samma bra mat och ingen behöver klaga över hunger – eller sin kropp.

Vill du ha hjälp med tränings- och kostupplägg så hjälper jag dig gärna. Coaching via mail funkar väldigt bra för de allra flesta! Och det är så enkelt, du kan sitta var som helst och träningen och kosten görs personlig för dig. Läs mera om min pt-online.

Gör det själv eller ta hjälp – men gör det rätt! 

 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Nyårslöftet som gick snett – eller går det rätt?

  1. Jag gav mitt jag-ska-börja-springa-löfte i juni ett år, så jag slapp nyårslöftespressen. Funkade fint! Nog för att jag tycker att januari också är en utmärkt månad att börja springa i. Det är alltid bra att börja springa :)
    Hoppas att många klarar sina nyårslöften i år, det är ju oftast så himla bra grejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen