Hur effektiv träning är snöskottning?

Hur effektiv träning är snöskottning?

05.02.2019

Första vintern vi flyttade till eget hus var det väldigt roligt att skotta snö. Men nu är det inte lika roligt längre. Vår gårdsplan är så sjukt stor och det tar en evighet att skotta allt – speciellt när det snöar lika mycket som de gjort de senaste dagarna!

Mitt knep för att få snöskottningen gjord är att se det som träning. När man rör på sig och får upp pulsen motsvarar det rask promenad eller lugn jogg, och att skotta den tunga snön framför sig är riktigt bra träning för bålen. Effektiv träning med andra ord! Sen när man ska få bort snön genom att lyfta skottan eller svänga den så blir det ännu mera belastning på magen. Tänk därför på att spänna magen och hålla ryggen rak, så blir det riktigt bra bålträning.

Har du liten gårdsplan och snöskottningen snabbt blir gjord så kan du se det som uppvärmning. Gå in och fortsätt med några varv knäböj, armhävningar och plankor så blir det minst lika effektivt som vilket annat träningspass som helst.

Vem behöver gym när det finns snö ute?

snöskottning barnvagn

Däremellan kan man ju dra nån barnvagn i snön också… Jag får ändå ta det lite försiktigt med snöskottningen eftersom det lätt blir för mycket för gravidkroppen. Men lagom mycket mår jag riktigt bra av. Går in i vecka 28 idag och lilla G sparkar och håller låda där inne. Arthur har nu sovit i tre timmar (han sover som bäst när det är kallt) så måste nog väcka honom snart. Ska bara njuta lite till av tystnaden och brasan som sprakar i spisen.. Så mysigt!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen