Svettigt gympass och träning av ryggrörlighet

Svettigt gympass och träning av ryggrörlighet

28.07.2014

För att försöka skapa lite rutiner i vardagen igen tyckte jag det passade bra med ett eftermiddagspass på EasyFit. Jag har haft ryggont hela semestern, som jag misstänkt kommit från inaktivitet, så därför var jag också extra mån om att väcka lite liv i musklerna.

Det blev ett otroligt svettigt pass i värmen även om jag själv tyckte jag höll pulsen rätt så lågt – men skönt iallafall! Benen kämpade i många, långa pyramidset i knäböj, och överkroppen fick fyra set var av bänkpress och pull down/chins. Lite hoppande utfall som pricken över i:et för den där sköna, utmattande känslan. Magen och ryggen fick jobba i slutet av passet, och jag avslutade med boxning och ryggrörliget.

En av mina favoriter för att träna ryggrörlighet och för att knaka ut ryggen är skorpionen, på bilden nedan.

Skorpionen för ryggont

Ryggrörlighetsträning med skorpionen

Lägg dig på mage och placera händerna rakt ut till sidorna, i höjd med axlarna. Lyft ett av benen och vrid det upp och över dig själv, så att du försöker röra med tårna i motsatt sidas hand. Försök hålla kvar axlarna i golvet, så sker det en vridning i överkroppen som känns i hela ryggen.

Och visst känns det bättre i ryggen nu efteråt. Men nu har jag ett annat problem, och det är träningsvärk! Jag har tänkt kitesurfa ikväll men vet inte riktigt hur jag ska lyckas orka stå på brädan eller hålla i bommen? Hmm, få se hur det går.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Svettigt gympass och träning av ryggrörlighet

  1. Camilla Lumme skriver:

    Låter bra, men min rygg protesterar högljutt när jag testar. Har du förslag på nån mjukare variant att börja med?

  2. Kim Westerlund skriver:

    Kanske fötterna bredvid varann, och raka ben? I samma riktning som ryggen förstås.

  3. Lina Björkskog skriver:

    Övningen är nog rätt så "brutal" och det finns mildare varianter man kan göra. En annan bra övning är att ligga på rygg med händerna på samma sätt åt sidorna, och lyfta ena knäet upp i 90 graders vinkel och vrida över dig själv och mot golvet på andra sidan. Försök få knäet att gå så nära golvet som möjligt samtidigt som du håller kvar axlarna i golvet. Testa den istället :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen