Gravid vecka 21

Gravid vecka 21

20.12.2016

Jag är nu gravid i vecka 21 (20 + 2) och tänkte berätta lite hur det går! 

Jag är nu alltså halvvägs inne i graviditeten, i mitten av den andra trimestern. Många säger att den andra trimestern är den bästa, och jag håller än så länge med i alla fall. Illamåendet håller sig borta för det mesta och jag mår riktigt super. Energin är inte alla dagar den bästa, men jag har lärt mig älska korta powernappar mitt på dagen. Jag har det bra som själv kan bestämma över mina arbetstider och ta pauser när jag behöver det.

Jag älskar den lilla kulan som kommit på magen. På gymmet får jag kommentarer om magen som börjat synas på riktigt nu.

gravid-vecka-21

Det är en riktig vilde som bor i min mage. Jag kände de första rörelserna redan i vecka 14, och nu känner jag dem varje dag. Ibland sparkar och slår han så hårt att det gör riktigt ont, om jag ligger i någon obekväm ställning. Men det är också riktigt mysigt att känna sparkarna och kullerbyttorna. På båda ultraljuden (det senaste igår) har vi haft problem att få titta ordentligt, eftersom han rört på sig så mycket. Men allt såg bra ut på ultraljudet igår, så det var jätteskönt.

Märker ni vad jag skriver; han? I går fick vi nämligen reda på att det är en liten pojkbebis som håller låda där inne! Det känns så stort att veta, som om allt blir mer konkret på något vis.

20 cm lång och 300 gram tung är han för tillfället, vårt lilla livliga knytte. Det känns som om han reagerar på ljud, och börjar ofta sparka när jag lyssnar på musik på hög volym.

Träningen har jag kunnat fortsätta med på rätt så samma sätt som jag skrev tidigare. Inga ryggproblem eller foglossning ännu, om jag håller bort hopp och liknande. Ju mer magen växer, desto viktigare blir stödet från inre magmusklerna, märker jag. Promenader sent på kvällen med en ljudbok i öronen har jag börjat älska. Eftersom pulsen blir hög av minsta ansträngning numera så räcker det med rask gång i uppförsbackarna för att det ska kännas som bra träning.

Vi har ännu inte skaffat några kläder, barnvagn eller andra tillbehör för bebisen, nog hinner man ännu, men jag har lite börjat fundera på hurudan barnvagn som passar bäst. En stabil en borde det vara, så jag kan göra långa promenader. Men gärna lätt och smidig också. Och så får vi ju i något skede också inreda barnrummet för bebisen! Vi ska ju bara flytta in först.

Namn funderar vi också på en hel del. Det fanns så många fina flicknamn, men pojknamn tycker jag är så mycket svårare. Han har blivit kallad Örjan sedan dag ett av Jonathan, men det namnet kommer han nog inte att få behålla utanför magen…

Visst har man sina småkrämpor som gravid, det är ingen dans på rosor ändå, men i det stora hela går det väldigt bra just nu och jag hoppas det håller i sig så länge som möjligt.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Gravid vecka 21

 1. Sofia skriver:

  Roligt med en gosse! Och skönt att du får må så bra! Hoppas det håller i sig! 😊 PS. Pojknamn är verkligen svåra, vi har ännu inget namn och han är beräknad att komma om 2 veckor! 😯

  1. Lina skriver:

   Ja det känns riktigt roligt, vi hade nog lite gissat på en pojke :) Ja, visst är det svårt med pojknamn! Men månne inte namnen hittas ännu!

 2. Ida-Marie skriver:

  Åh en liten kille, så roligt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen