löpning efter förlossning

Similar Posts

15 Comments

 1. Älskade också simning under graviditeten. Och förstås gymträning med anpassning till hur kroppen kändes. Kommer ihåg att jag kände mig stark under hela graviditeten, även när foglossningen var som värst, och det var så skönt att känna så. Kunde träna ändå till slutet vilken varit min förhoppning och mitt mål. Var tacksam för det. SomaMove var jag tyvärr tvungen att sluta med redan vid v. 17 då första lilla vågen av foglossning slog till. Men i och för sig var det lite tuffare att dra passet som jag gjorde, skulle jag varit deltagare skulle jag kunnat anpassa min nivå lättare. Men även om SomaMove är en underbar träningsform, kom ihåg att den är väldigt utmanande för lederna. Det är ju så stora rörelser. Och när relaxinet börjar utsöndas mera i kroppen från ca. v. 16 (som du också skriver indirekt om) så bör du ju vara extra uppmärksam på kroppens signaler (vilket jag iofs tror att du är :) ) Men SomaMove kan säkert funka ganska länge om du anpassar sig lite i vissa rörelser. Stort lycka till och njut av graviditeten! :) (och att kunna träna när du vill ;) )

  1. Vad skönt att kunna träna så länge, jag hoppas jag också kan det. Jo, jag tror nog jag skulle vara tvungen att anpassa rörelser i somamove om jag skulle göra passet nu, men jag tycker ändå den känns bra när man kan göra i lugnt tempo. Blir spännande att se om det funkar senare också, men man vill ju hellre ta det säkra före det osäkra förstås! Tack ska du ha! :)

 2. Väldigt intressant att du som vet så bra vad som händer i kroppen kan berätta på ett så förstårligt sätt om vad som händer i kroppen vid gravidetet. För oss är det ännu bara en önskan men det är väldigt intressant att läsa. Grattis till er!

  1. Vad kul att du tyckte det var intressant att läsa. Jag skriver lite mera ingående sen i ett annat inlägg. Tack ska du ha! :)

 3. Jomen visst är det intressant att läsa :)
  Här i Spanien tycker de flesta man inte alls ska träna då man är gravid. Fick en del konstiga blickar på gymet. Jag tränade dock väldigt lugnt, slutade genast med gruppträningen eftersom det kändes för tungt och konstigt. Körde mest med crosstrainer och gravidpilates. De sista två månaderna pausade jag gymkortet och satsade på promenader och pilates. Började sen sju veckor efter kejsarsnittet försiktigt med spinning och hypopressiva magmuskler och har fortsatt med det och lite till. Skumpande rörelser som i body combat har jag testat på, men känns inte som jag är redo ännu.

  1. Intressant hur olika det är i olika kulturer. Men jag tror nog de flesta kan köra på ganska bra med lite omändringar, så länge som man tränat tidigare vill säga. Det finns nog många fördomar här också. Kul att höra hur du kunde träna, jag hoppas jag också kan hålla igång så länge som möjligt! :)

   1. Det jobbigaste är att hålla pulsen låg, jag gick aldrig över 140-145. Jobbigt också att bli så andfådd. Men mådde annars bra så var skönt att fortsätta träna.

    1. Ja, jag tycker också det är jobbigt att man blir så andfådd direkt, så nivån är ju mycket lägre. Men allt har sin tid.. :)

 4. Jag tyckte det var jätteintressant, läser mer än gärna både om dina egna erfarenheter och mer “allmänna” sanningar kring graviditet.

  Hoppas på mycket energi för dig under graviditeten! :)

 5. Skönt att höra att ditt illamående gått över. Är själv i v. 12 nu och slåss fortfarande med illamående. Hoppas på att må bättre snart så man kan slippa småätande :)

  1. Vecka 12 brukar ju vara vändpunkten för många, så hoppas det är så i ditt fall också! Det är så skönt när man inte behöver gå runt och må illa hela tiden!

 6. Pingback: Gravid vecka 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *