Similar Posts

2 Comments

  1. Börjar med att tacka för en mycket inspirerande och bra blogg.

    Jag har lidit av huvudvärk nu i minst 10 år, och börjar nu misstänka att det är spännings huvudvärk jag lider av. Har du några tips på hur man kan träna nacke,axlar skuldror mm. hemma?
    Kan även tillägga att jag är en riktig soffpotatis och inte tränat alls under flera flera år. Är nu 23år och längtar efter att få leva ett normalt liv utan den dagliga värken, som håller på förstör mitt liv.

    Ha en fortsatt fin dag.  

    1. Hej och roligt att du gillar bloggen! Spänningshuvudvärk är mycket vanligt så det är stor chans att det är frågan om det. Detta beror alltså på att nack- och skuldermusklerna är spända och värken uppstår på grund av det. Läs mitt inlägg (https://www.linabjorkskog.com/traning/traningstips-for-smarta-i-nacke-och-axlar) där det finns tre övningar som skulle kunna vara bra för dej. Att träna, exempelvis gång eller andra former där armarna är med i rörelsen är också bra. En annan övning du kan testa att göra hemma är att stå med ryggen mot en vägg, dra in hakan och pressa huvudet bakåt mot väggen. Håll några sekunder- slappna av. Övningarna kan utföras varje dag med exempelvis 10 x 3 upprepningar. Sen är det också bra att töja nacken, sidorna + framåt. Avslappning några minuter per dag gör också gott. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *