Similar Posts

13 Comments

 1. Tack så hemskt mycket för detta inlägg! Har jätteproblem med just den muskeln och behövde lite tips på hur jag kan träna upp dem hemma. Vips hittar jag hit och får precis den information jag behöver :)

  kram /iris

 2. ja detta var bra! sitter med övernaturligt spända axlar. kanske du har nån bra axel/rygg övning med kettlebells oxkså? tack!

  1. Tack! Visst finns det övningar med kettlebells också, exempelvis framåtlutad rodd där du jobbar med skulderblad och baksida axlar, som också är bra för hållningen..

 3. Tack för detta inlägg! Har haft problem med nacke och axlar länge som i sin tur utmynnar i spänningshuvudvärk. Ska genast testa detta!

 4. Bra tips. Har redant testat fokuserad rodd med lätt vikt. Skall testa de andra övningarna med.

  Jag vill dock inte vänta med träningen av resterande axelmuskler tills dess att skulderbladet har stabiliserats. Har du något tips på hur man kan köra slut på axlarna, utan att lyfta upp skulderbladet/en?

  Jag är svag runt vänster skulderblad, och när jag kör militärpress så åker det upp så snart övningen börjar “ta” ordentligt. Det går lite bättre med maskinpressar, men det hade varit kanon om det fanns någon typ av övning där skulderbladet hölls på plats “automatiskt”. Känner du till någon sådan?

  1. Hmm, en bra fråga! I alla övningar där du pressar eller drar behöver du ju stöd från skulderbladen, men övningar i maskiner funkar antagligen lite bättre som du säger eftersom du då inte behöver riktigt lika mycket stabilitet. Tänk också på att skulderbladen kommer att aktiveras i ett lyft ovanför huvudet, eftersom skulderbladen åker ut mot sidorna när armarna lyfts. Därför är det säkert lättare att jobba tungt i övningar där armarna inte stiger så högt, exempelvis i ett sidolyft med hantlar. Men det bästa är ju nog förstås att försöka få ordning på skulderbladet först innan du kör tungt i andra axelövningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *