träning vs motion

Similar Posts

7 Comments

 1. Träning – du vill bli bättre på något än vad du är just nu. Du tränar, övar!
  Motion – du rör på dig, inte för att bli bättre men för att bibehålla.
  Ungefär så tänker jag.

 2. Bra inlägg! Det är svårt det där, gränsen mellan träning och motion. För det är ju som du säger, kitesurf eller t.ex. ridning kan ju vara superjobbigt också! För mig är det nog mer träning när man utmanar fysiken, att träna för att bli starkare, snabbare, uthålligare. För jag kan ju träna på att sätta transitions i kitesurf eller träna på att få hästen att gå finare och även om det är jobbigt och fysiskt krävande så tränar jag ju på något annat än att just träna på att förbättra min fysik.

  Haha, vad rörigt det blir, men det är väl för att gränsen är så fin! Det är nog därför jag tycker att surf, motocross, mountainbike och sånt inte är “träning” (om jag inte utövar det i syfte att bli uthålligare) utan bara ett stort plus i kanten att man rör på kroppen samtidigt som man gör något kul.

  1. Tack! Jo där håller jag nog med – var nog fysisk ansträngning jag tänkte på när jag beskrev träning. Fast man borde väl egentligen definiera ordet fysisk träning och inte träning, för träning kan ju betyda så mycket.. :)

 3. Ja, gränsen är nog hårfin och frågan är om det spelar någon roll för de flesta. Huvudsaken är oftast att man rör på sig. Diskuterade nåt liknande med en släkting för några år sedan då hon hävdade att hon tränade mer än jag. Så kan det ha varit för just då hann jag inte träna något men min lilla tjej var för liten att rida ut med sin ponny själv så typ 6 dagar i veckan gick/sprang jag med henne och ponnyn ut i skogen, men för mig var det inte träning kanske för att det inte var för att förbättra mig på något. Men min släkting tränade 6 dagar i veckan med power walks… så vad är skillnaden… Vi kan ju inte riktigt ta patent på ordet träning, jag menar man tränar ju tex. på sitt fiolspelande också, förmodligen i syfte att förbättra sig men någon motion ger det väl inte?
  Ja, ni hör, det kan bli superrörigt. Det verkar bäst att strunta i skillnaden och bara röra på sig.

  1. Ja, håller med! Vad man kallar det spelar ingen roll, utan huvudsaken är ju att man rör på sig. Så länge som man själv försöker röra på sig och utmana sig själv så blir det nog bra i slutändan ändå.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *