sluta röka tips

Similar Posts

12 Comments

 1. Jag har rökt massor i min ungdom. Jag började minska efter att jag började springa och märkte stora framsteg och det motiverade mig vidare. Sen var det ju nog graviditeterna som var den ultimata slut-motivationen. La av direkt och helt och hållet när jag/vi bara funderade på barn. Sen kan jag nog än i dessa dagar ta en cigarett nu och då och tycka ibland att det är gott och utan att vilja fortsätta eller fastna i träsket igen. Och då pratar jag om 1 eller 2 tillfällen per ÅR. Jag anser att jag haft oerhört lätt att sluta, det har aldrig varit nåt problem. Och då har jag rökt från att jag var 14-15 till att jag var 25 sådär på heltid. Jag bara bestämde mig!

  1. Kul att höra att det gick bra för dig också att sluta! Det motiverar säkert ännu fler att våga bli rökfria! Och att ta en cigg nu som då är knappast hela världen så länge man klarar av att hålla det på den nivån som du. :)

 2. Har rökt från och till i 15 år. Som mest rökte jag under studietiden ca. 1 ask/dag. För mej har rökningen alltid varit en social grej och en ovana (morgoncigg, efter maten cigg…) men jag har aldrig haft svårt att vara utan då man int kunnat röka t.ex på flygplan. Några år har jag “sommar rökt” och varit helt rökfri under vinterhalvåret. Nu i somras var min första rökfria sommar sen jag började röka och det var inget problem det heller. Så för mej har drt varit lätt att sluta, numera har jag inget behov av giftpinnar överhuvudtaget.

  1. Det här var intressant att höra, speciellt bra säkert för den som är rädd för att sluta som tror det blir för svårt. Tydligen är det inte så svårt att sluta för alla! Härligt att höra att du är rökfri nu :)

 3. Åh behövde det här så mycket precis nu. Har tänkt på det hela natten. Ska verkligen försöka bli rökfri. Kroppen min vill, men hjärnan spökar för mig. Man behöver läsa sådant här för att förstå och blu upplyst igen, även fast man själv är medveten om vilka fördelar det är med att sluta röka. Var stark Sara!

  1. Vad roligt att texten kom påminde dig om detta! Bestäm dig för att göra det nu och så kör du bara! Jag håller tummarna för dig! :)

 4. Var en inbiten rökare i 25 år. Älskade att röka, men gillade inte att vara så beroende av nikotinet. Hela livet var en ända lång ransonering av nikotin i kroppen. Allt måste planeras så att man alltid hade röka och alltid kom loss tillräckligt ofta för att röka.

  Med åldern kom också allt mer konkreta antydningar om att hälsan tog skada. Började som 14 och efter 35-årsdagen märkte jag allt mer att jag fick en massa födelsemärken på kroppen, hyn började bli allt gråare, jag blev tröttare, ibland svårt att andas efter ansträngning, småhostade mest hela tiden, osv.

  I sju års tid slutade jag ungefär en gång i året. Som bäst var jag nån månad utan att röka. Men det blev sen alltid feströkt, eller rökt då nerverna rök (hehe) eller så tröttnade jag på nikotinprodukterna och började röka igen.

  Genombrottet kom genom att acceptera att jag måste vara 100% både rökfri och nikotinfri. Sen var det lätt att sluta. Använde plåster i tre veckor för att lindra de värsta abstinensbesvären, men slutade snabbt med nikotinet. Det var ju det jag var beroende av. Var tufft i några veckor, men ändå mycket lättare än vad en inbiten nikotinist inbillar sig.

  Och det blir lättare hela tiden.

  Nu ett år senare mår jag perfekt, har bättre kompleksion, mår bättre, orkar bättre doftar bättre och är inte längre rädd för att bli allvarligt sjuk.

  Så kämpa på alla ni som vill sluta. Det går ganska lätt, men den första tiden måste ni fatta beslutet att sluta dagligen, många gånger om. Men håll fast vid det och lämna nikotinet i fred så går det bra. Är absolut värt det!

  1. Tack för att du delade med dig! Och grattis till att du är rökfri! Jag hoppas andra rökare läser detta och får motivation till att sluta. Det verkar vara så att många tror att det ska vara värre att sluta än det sen i själva verket är.

 5. Jag slutade röka för tre veckor sen! Jag började röka i gymnasiet, och har sen dess rökt i 5 år, som mest 1 ask om dagen. Att sluta röka gick lätt för mej, det var mest frågan om en ovana. Jag hade bestämt att nästa gång jag flyttar så lägger jag om den vanan. Vid en flytt ändrar många vanor, speciellt för mej då jag flyttade utomlands och började en ny skola. Det innebar att alla mina gamla vanor måste ändras, och det märktes knappt att jag lämnade rökningen! Här vet jag knappt var jag får röka på skolområdet och var jag kan köpa cigaretter!

  1. Vad roligt att höra att du slutat röka så nyligen! Grattis! :)
   Det låter som en riktigt bra idé att du slutade röka på samma gång som flytten. Så mycket kring rökande handlar ju om vanor. Härligt att höra :)

 6. Jag slutade röka med e-cigaretter, beställde från xsmoke.com som jag verkligen kan rekommendera! Trappade ner i ungefär 5 månader sedan var jag rökfri efter att ha rökt i 2 år. Bäst jag gjort. :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *