Våga sluta bry dig!

Våga sluta bry dig!

28.06.2013

Äntligen är beach 2013 här! Nu är det äntligen dags att visa upp vad vi åstadkommit på gymmet under den senaste vintern. Äntligen får jag visa upp kroppen som jag är så stolt över och jobbat så hårt över.

Hur många tänker så här? Inte jag iallafall. Många tänker säkert på att skapa den perfekta kroppen på hösten när träningssäsongen startar, och nu som då påminns man av detta via reklamer här och där under året. I maj går den planerade hårdträningen inte riktigt som man tänkt sig, och när semestern är här är det sällan som man är 100 procent nöjd med sin kropp. Ojdå, träningen sket sig. Nu är det omöjligt att visa sig i bikini och sola på stranden…

Det finns de som har den perfekta kroppen. Grattis till er. Men de är inte många. Jag skulle gissa att cirka 99% av oss alla inte är fullt nöjda med hur vi ser ut, vissa mera och andra mindre. Jag nojar mig mindre, men jag vet att de finns de som nojar sig mera. Vi har alla våra olika nojor och vissa saker som vi inte är helt nöjda med. Om ändå fettprocenten var lite lägre och musklerna lite tydligare… Så då finns det inget annat alternativ än att gömma sig denna sommar och träna hårdare nästa år för att duga nästa sommar… Suck.

Eller? Hur sjukt låter inte det? Ska alla gå och snegla snett på sig själv i speglarna och fundera på hur andra uppfattar dem. Medan alla egentligen bara är allt för upptagna med att kritisera sig själva. Grejen är att våga sluta bry sig. Du behöver inte gå på nån quick diet eller träna sex dagar i veckan för att duga. Gilla dig själv och tänk att du duger. Inse att sommaren är här nu, och du har två alternativ.

 • Alternativ 1: Göm dig och vänta i skuggan på nästa sommar
 • Alternativ 2: Släpp loss och sluta bry dig! Njut av sommaren och den härliga årstiden vi har nu!

Jag väljer alternativ två för jag tycker att sommaren är alltför kort för att bry sig! Jag är alltför fascinerad av hur häftigt kroppen fungerar så jag inte har tid att fundera så mycket på utseendet. Energi och rörelseglädje är så mycket roligare än att noja sig, tycker jag!

Volt på studsmatta

Nu vill jag veta – hur tänker du? 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Våga sluta bry dig!

 1. Jag tänker att det går lite hand i hand att sluta bry sig för att kunna bli nöjd. Om man slutar oroa sig för hur låren dallrar när man går i shorts eller hur ens åderbråck syns i vissa vinklar (jag är 23 och har åderbråck. sjuk kul..) har man mycket roligare och jag har märkt att då rör man mer på sig och deltar mer, vilket i sin tur kan leda till att låren faktiskt dallrar mindre i längden. :)

  1. Lina Björkskog skriver:

   Du har så rätt så! :)

 2. Hanna Muumilainen Leskinen skriver:

  Jag njuter av sommaren oavsett hur min kropp ser ut och tränar när jag vill! Och tack för en underbar blogg! Ihana lukea!

  1. Lina Björkskog skriver:

   Det låter bra, fortsätt så! Tack själv för de orden, kiva kuulla.. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen