Gymprogram 4 mån postpartum

Gymprogram 4 mån postpartum

19.09.2017

Jag var till EasyFit idag för att få loss lite energi som låg och bubblade. Som jag skrivit tidigare känner jag mig väldigt svag för tillfället och det är något jag vill jobba bort.

Programmet idag kändes riktigt bra. Arthur sov i vagnen men vaknade sen och lekte på golvet. Han verkade trivas på gymmet lika bra som sin mamma – det fanns ju en massa intressanta ljud och så många speglar att skratta åt!

Gymprogram 4 mån postpartum

Nu kan jag ju förstås inte lova att dessa övningar, vikter och repetitioner passar för alla som fött barn för 4 månader sen. Men för mig kändes det bra. Jag jobbar mycket med muskelaktivering just nu, att hitta rätt teknik i övningarna och att även kunna koppla på bäckenbotten och djupa magmuskler.

Förstås passar programmet bra för vem som helst som vill träna hela kroppen i ett styrkepass. Testa dig fram med vikterna bara.

Styrka med skivstång:

  • Lugna knäböj 20 kg, 10 repetitioner x 4, mellan varje set fri handstående för maxtid.
  • Militärpress 20 kg, 10 x 4, vila mellan seten, för det kändes rejält tungt.

Gymprogram postpartum

Superset för överkropp x 3:

  • Pull-ups, hoppa upp och bromsa neråt, 5 repetitioner
  • Tunga armhävningar mot en låg upphöjning, 5 repetitioner

Superset för baksida x 3:

  • Höftlyft med 10 kg skivstång, 15 repetitioner
  • Rodd i ringar, 15 repetitioner

Superset för core x 3:

  • Deadbug med vikt, 20 repetitioner
  • Rygglyft “bröstsim”, 15-20 repetitioner

Det blev ett enkelt men bra pass, som är riktigt typiskt mig.

Jag samarbetar med EasyFit Jeppis och trivs väldigt bra att träna där för tillfället!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen