3 goda recept med proteinpulver som du fixar på max en kvart

3 goda recept med proteinpulver som du fixar på max en kvart

30.11.2016

svenskt-kosttillskott

Proteinpulver används ju främst till shakes efter träning för de flesta, men visste du att proteinpulver också går riktigt bra att använda till matlagning och bakning? Lite extra protein är aldrig fel, och är recepten dessutom goda så blir de lätt till nyttiga favoriter man gör om och om igen.

Här kommer några av mina favoriter – 3 olika recept med proteinpulver! 

Alla recepten innehåller enkla ingredienser som är enkla att röra ihop.

1. Varm choklad med extra protein

varm-choklad-proteinpulver

Varm choklad är ju så gott när man kommer in från en kall promenad eller snölek ute! Om man vill göra den varma chokladen hälsosammare med lite extra protein och mindre socker, så är detta recept riktigt bra.

Varm choklad recept

 • En kopp mjölk
 • 1 msk kakao
 • 1 msk (eller lite mindre) proteinpulver med chokladsmak

Värm i mikron, drick och njut!

2. Proteinpannkakor

recept med proteinpulver

Proteinpannkakor, eller plättar som jag själv säger, kan varieras in i det oändliga. Min favorit just nu är receptet nedan, som ger frasiga och goda pannkakor! Jag gillar att ha med lite banan, vilket ger en mer “äkta smak”. Använder man enbart ägg, mjölk och proteinpulver tycker jag det smakar lite papper. Fiberhusk kan man också variera med om man vill lämna bort vetemjölet.

Proteinpannkakor recept

 • ½ banan
 • 0, 5 dl mjölk /vatten
 • 0,5 dl proteinpulver (jag använde med jordgubbssmak)
 • 2 ägg

Mosa bananen. Blanda mjölk och proteinpulver väl så du får bort alla klumpar. Blanda ihop och tillsätt ägg. Vill du ha ännu mera protein så ökar du bara mängden proteinpulver och mjölk. Stek i smör eller kokosolja. Receptet går bra att göra våfflor av också. Det är nästan ännu godare! Servera tillsammans med t.ex. blåbär och naturell yoghurt.

3. Hemmagjorda proteinbars

proteinbars-hemmagjorda

De allra bästa proteinbars är de som du gör hemma. Både för att göra dem nyttigare och för att få dem godare! Proteinbars du köper innehåller ofta socker och konserveringsmedel, men när du gör dem själv kan du ju bestämma precis vad du lägger i dem. Och jag måste säga att dessa proteinbars nog var de godaste jag någonsin ätit. Dessutom är de snabba att laga.

Här hittar du receptet på mina proteinbars! 

Vilket proteinpulver ska man använda?

Som du märker är användningsområdena för proteinpulver många, och listan kan göras hur lång som helst ännu. Du behöver såklart inte använda sig av proteinpulver om du inte vill, utan vanlig proteinrik mat räcker bra i de flesta fall. Men om du känner att du behöver lite extra protein nu som då (t.ex. om du är vegetarian eller äter dåliga luncher och middagar) så kan det vara bra att ha en påse hemma. Jag använder inte proteinpulver regelbundet, men ibland plockar jag fram det för att experimentera lite i köket!

Jag använder mig av ett vanligt mjölkproteinpulver (vassle), som finns i många olika varianter beroende på tillverkare. Kolla att proteinpulvret innehåller BCAA, som ibland också skrivs ut som leucin, isoleucin och valin. De är de enda aminosyrorna du behöver, eftersom kroppen själv kan bilda de övriga. Här hittar du proteinpulver hos Svenskt Kosttillskott. Core Whey Protein är ett prisvärt proteinpulver medan Core Protein Pro innehåller mest protein av dem alla.

Lycka till i köket!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “3 goda recept med proteinpulver som du fixar på max en kvart

 1. Pia skriver:

  Oj va bra, det ska jag testa :) väntar ivrigt på morgondagens recept! Har en stor burk med proteinpulver som hörde till nån av de alla “livsstilsförändringar” jag testat :D tycker dock inte om konstiga “teko-smaker” (även om pulvret borde vara av god kvalitet om man nu kan säga så om pulver) å burken står fortfarande i skåpet, men varm kakao eller bars kanske inte sku vara så tokigt :)

  1. Lina skriver:

   Jo, testa! Det är ett bra sätt att få slut på proteinpulvret i skåpet :)

 2. Joakim skriver:

  Kom det något recept dagen efter? Lyckas inte hitta det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen