Lucka 22: Julsmoothie med kanel, ingefära och kardemumma

Lucka 22: Julsmoothie med kanel, ingefära och kardemumma

22.12.2016

Mums vad god denna julsmoothie blev! 

julkalender

Jag håller som bäst på tömmer kylskåpet eftersom vi åker norrut en vecka över julen. Innehållet där var inte så inspirerande direkt, men jag fick i alla fall till en riktigt härlig julsmoothie. Ett äpple vars sista dagar var räknade, mjölk från kylen och blåbär från frysen hittade jag.

Men för att denna smoothie inte skulle bli vilken vanlig blåbärssmoothie som helst så öste jag på med alla juliga kryddor jag hittade.

julsmoothie

Gillar du kanel och ingefära så kommer du definitivt att gilla denna smoothie också!

Julsmoothie – recept

  • 1-2 dl mjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • ½-1 msk kokosolja
  • Frysta blåbär
  • Ett äpple
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Riven ingefära

Mängden är som vanligt ditåt. Testa dig fram med kryddorna och smaka av för att få den perfekta balansen som du vill ha. Jag har förstått att man inte ska äta så mycket kanel och ingefära som gravid, så jag var lite försiktig i doseringen, men ös gärna på ordentligt med kryddorna så smakar det ännu godare!

Alternativt kan du lämna bort blåbären, så får du en vit smoothie som ser juligare ut. Dock gillade jag smaken bättre med blåbär. Dekorera till exempel med mosade pepparkakor, om du har det hemma.

julsmoothie2

Den ser så vanlig och oskyldig ut, men smaken är så härligt julig!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Lucka 22: Julsmoothie med kanel, ingefära och kardemumma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen