Tennisarmbåge

Similar Posts

20 Comments

 1. Jo testa övningarna! Både cortison och akupunktur är båda sätt att minska smärtan, men tar inte bort orsaken till problemet, som i detta fall är för svaga muskler i kombination med överbelastning. Träning är det absolut bästa sättet att bil av med tennisarmbåge, och som jag också skrev så är det viktigt att försöka undvika överbelastningen då smärtan uppkommer.. Lycka till :)

 2. Vilka bra tips… lätta att genomföra och tar inte lång tid.
  Bra med bilder som visar hur jag ska gå tillväga.

 3. Har testat i 4 veckor nu med fantastiskt resultat, är nästan smärtfri. Hur länge ska man fortsätta med övningarna?

  1. Vad roligt att höra att det hjälpt så bra! Fortsätt tills du är smärtfri. Tänk på att det är väldigt viktigt i fortsättningen att försöka undvika det som tennisarmbågen kom från till en början (oftast någon form av ensidig rörelse), så slipper du skadan för gott!

 4. Hej!
  Jag har fått tennisarmbåge pga att jag ofta bär sonen med vänster arm, då höger axel är skadad sen tidigare och aldrig kommer att bli 100% bra. Har kanske inte varierat så mycket som hade varit bra men skulle gärna vilja kunna använda vänster mer igenom jag får ordning på den.
  Hur stor är risken att tennisarmbåge kommer tillbaka när man väl blivit bra?

  1. Det är stor risk för att tennisarmbåge tillbaka ifall man inte ändrar på orsaken till att det uppstod i första hand. Dvs det skulle vara viktigt att du kan börja använda båda armarna lika mycket för att avlasta. Men såklart tål armen lite mera om den är rehab-tränad också.

 5. En liten fråga. Har genomgått akupunktur, kiropraktorbehandling, sjukgymnastik, laserbehandling och även stötvågsbehandling. Nu kortison och 3 veckors vila.. ska jag fortsätta med stretchövningar under dessa 3 veckors vila? använder också en vikt i sjukgymnastiken.

  1. Det är bäst att fråga din terapeut/läkare om råden. Men jag kan inte se att stretchövningarna skulle göra någon skada, utan snarare tvärtom.

 6. Jag har precis börjat ..
  stretchövningarna är jättesköna , har gått på två stötvågsbehandlingar som inte är sköna..
  Tränar med en flaska i handen ist för gummiband men skall byta till gummibandet då just grepp runt flaskan gör ont för mig.
  Har haft väldiga problem med att hitta motivation till att ta mig till gymmet , hoppas på ändring nu :)

 7. Jag fik ont i armen det kalas tennisarmbåge och jag börjar träna från här . Hoppas bli bra🙏💓💓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *