10 tips till högstadieeleven

10 tips till högstadieeleven

20.09.2017

Jag gjorde nåt ganska spännande men riktigt roligt idag. Jag var till Cronhjelmskolan och berättade om min blogg och mitt företag. Jag gick själv i Cronhjelm, högstadiet i Larsmo, från sjuan till nian så det var så kul att vara tillbaka där. De flesta lärarna var de samma och festsalen gav mig så många bra minnen av svettiga innebandymatcher!

Jag var inte ensam utan tillsammans med Ellen och Victoria blev vi ju ett riktigt dream-team. Men vad berättar man åt högstadieelever om bloggande? Vi pratade i alla fall på om allt och inget och 45 minuter flög iväg så otroligt snabbt.

Några random saker jag sa och inte sa men som jag gärna skulle vilja säga åt alla högstadieelever idag (och alla andra förresten):  

  1. Var stolt över att du är just du. Du har antagligen dina nojor och skavanker men det är så det ska va! No one is you, and that is your power. Skäms aldrig för vem du är.
  2. Tro inte på allt du läser på nätet – det mesta är bara glansbilder och endast en liten del av verkligheten.
  3. Träning får dig att må bättre – och det finns antagligen en träningsform för dig också!
  4. Bra mat får dig att må toppen – ät när du är hungrig och ät mat som gör dig mätt i magen.
  5. Om du inte alls gillar träning så är det helt okej det med. Du kanske inte hittat din träningsform eller vet vad du tycker om ännu. Jag vet många duktiga träningsnördar som hatade skolgympan när de var unga.
  6. Använd ett nummer för stora skor, gå mycket barfota och använd aldrig högklackat. Dina fötter ska bära dig hela livet, så var snäll mot dem.
  7. Räkna aldrig kalorier i maten du äter. Det är bara bullshit och slöseri med din tid då du kan göra annat roligt.
  8. Res mycket, våga flytta bort, våga göra det du drömmer om.
  9. Visa åt dem i din närhet att du tycker om dem. Speciellt din familj, för du ska ha samma familj hela livet.
  10. Börja kitesurfa!

Sen sa ju Victoria och Ellen en massa bra grejer förstås. Den sista punkten måste jag lägga till, för jag pratade en del om kitesurfing och jag vill såklart fler ska njuta av våra fina stränder här i Österbotten. Det finns allt för få kitesurfare här, speciellt flickor.

Inga bilder från det utan bara senare från dagen:

Efteråt for jag och Arthur (som varit hos sin fammo under tiden) på en sen lunch till Friends&Brgrs (ja, jag vet jag var där nyligen också men deras månadens sallad med svamp och aioli är bara så sjukt god) och sen på te och efterrätt till Fiika där han charmade sönder stället.

Bra dag!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen