klättring

Similar Posts

8 Comments

  1. Hejsan! Såg att du hade varit och testat på klättring igen, roligt när du testar på en av dem snabbast växande sporterna i finland för tillfället och gör reklam för den på din blogg.
    Där har du att bita i om du vill börja göra tränings program/träna optimalt för att bli en bra klättrare :) hur tror/tänker du om hur man skulle lägga upp ett optimalt träningsprogram för en klättrare?

  2. Intressant att klättring är en av de snabbast växande sporterna, roligt!

    Ett träningsprogram för en klättrare skulle väl till stor del bestå av enbensknäböjar och pull-ups, säkert de två absolut bästa övningarna. Djupa sumoknäböjar och sumomarklyft motsvarar rätt så bra de svåra positionen man ibland har i klättring. Gärna stora övningar som involverar hela kroppen och mycket bålkontroll, och stångar och hantlar förbättrar ju samtidigt också gripstyrkan. Så får man inte glömma att träna smidigheten också! Så där har du det.. ;)

  3. Lina Björkskog, låter nog som helt vettiga övningar för en klättrare, men gripstyrkan du får av stång och hantelövningar har man inte så stor nytta av,(kanske en del inomhus om man klättrar på stora grepp, men stora grepp är nog en lyxvara inomklättring :) ) mer finger styrka man behöver, fås bäst genom deadhang och campus träning på en campusboard eller greppbräda. Har du tänkt börja klättra regelbundet eller som variation?

  4. Pontus Gädda Ja, du har nog säkert rätt i att man behöver mera fingerstyrka än gripstyrka, iallafall om man är aktiv som du och inte klättrar med stora grepp som jag gjorde.. ;) Jag har nog inte tänkt börja regelbundet (mest för att det var så dyrt) men visst skulle det vara roligt att klättra nu som då som variation!

  5. Lina Björkskog lite dyrt är det nog, men jämnför med ett gymkort är det ungefär lika. De nyare och större klättringsställen har ofta eget gym oxå, så om man inte behöver gå på ledda timmar får man ju både gym och klättring för samma pris :)

  6. Pontus Gädda Låter som en bra idé med gym och klättring på samma ställe, fast det finns ju inte överallt förstås. Priserna för klättringen varierar ju en hel del också så man får väl hålla ögonen öppna.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *