Vandra i skogen: att se fram emot eller bli tvingad till?

Vandra i skogen: att se fram emot eller bli tvingad till?

02.10.2018

Jag och Jonathan hade en diskussion i söndags om skogsutflykter och att gå på vandringsleder i trakten.

Jag tycker ju det är mysigt och en roligt, vare sig man går eller springer. Jonathan tycker det är nåt man gör bara för att få det gjort, för att sen komma hem och laga god mat typ. Han följer motvilligt med på våra turer men uppskattar det inte direkt (dock tycker jag nog alltid att det där  humöret alltid blir lite bättre ju mera fötterna rör sig, haha). Och vi får ofta till såna roliga avslappnade diskussioner när vi vandrar.

Det är ju nog så att vår natur inte är den mest spännande direkt, när man jämför med t.ex. Portugal, Turkiet och Lappland där jag vandrat tidigare. Plattlandet Österbotten ger inte många hisnande upplevelser när man vill vandra i skog och mark. Men ändå så ger det nåt tillbaka varje gång man är ute. Ute på tur försvinner alltid det dåliga humöret. Man hittar nåt vackert i skogen som fascinerar och man glömmer alla andra tankar man hade innan.

vandra i skogen

Bergö vandringsled i Pedersöre

vandra i skogen

Arthur trivs också i skogen, bara han får åka dit i bilen. För bilen är ju ändå det bästa.

Hitta vandringsleder nära dig

Hösten är perfekt tid att vandra, för det är just nu som naturen håller på bli allra vackrast. Om du undrar hur du ska hitta vandringsleder nära dig, så testa att googla din kommun/stad + vandringsleder. De flesta kommuner har egna vandringsleder och kartor ute på nätet. Ute i naturen är det nästan alltid välskyltat och lätt att hitta rätt.

Och förresten! Var med och stöd allemansrätten genom att registrera dina skogsbesök till Yles kampanj Vi drar till skogs. Du hittar den här! Målet är att få med allemansrätten på Unescos världsarvslista över immateriella kulturarv.

Nu skulle det vara intressant att höra vad du tycker om att vandra i skogen; är du en:

A) Som aldrig eller sällan rör dig i skogen. Du trivs bättre på asfalt och inomhus.

B) Skogsbesök är ett sätt att “få dagen av dig” i brist på annat. Du uppskattar det mest när det är över och du kommer hem igen.

C) Skogsbesök är nåt du ser fram emot och väntar på när helgen närmar sig.

Jonathan är nog en A som blir tvingad till en B, och jag är nog en C, även om jag gärna skulle ha lite mera spännande natur runt oma mig.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

8 thoughts on “Vandra i skogen: att se fram emot eller bli tvingad till?

 1. Ann-Christin Snellman skriver:

  Jag är en C.

  1. Lina skriver:

   Ja, det är du! :)

 2. Johanna skriver:

  Lätt en C, naturen är det bästa och att upptäcka nya stigar och leder.

  1. Lina skriver:

   Håller med!

 3. Bella skriver:

  En B:)

  1. Lina skriver:

   Då tycker vi nog båda det är väldigt skönt att komma in igen efter en tur till skogen! Kanske det är det bästa ändå? ;)

 4. pilla skriver:

  Är helt klart en C. Älskar skogen och prioriterar gärna skogsbesök.

  1. Lina skriver:

   Ja, visst är det härligt med skogen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen