Näringsboosta ditt immunförsvar med 2 goda smoothies

Näringsboosta ditt immunförsvar med 2 goda smoothies

18.01.2016

Det är många som är sjuka nu, tycker jag. Snorar och hostar till höger och vänster. Och ingen vill ju vara sjuk, så det finns några saker man kan tänka på för att undvika att bli förkyld.

Vila är väldigt viktigt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Se till att få in dagar då du vilar från träning. Att också försöka leva stressfritt är förstås också en viktig punkt. Motionerar man regelbundet höjs immunförsvaret. Efter träning sänks immunförsvaret tillfälligt, och man har då lättare att dra på dig förkylningar. Att duscha så snabbt som möjligt efter träning och att fylla på med mat är därför viktigt.

Att äta regelbundet och tillräckligt mycket är också viktigt för att hålla sig frisk. Att äta näringsrik mat är förstås ännu bättre!

Smoothie som vitaminboost

För att försäkra sig om att man får i sig lite extra vitaminer och näringsämnen så kan man exempelvis göra en snabb smoothie för en riktig vitaminboost. I smoothien kan man lägga i alla näringsrika grejer man hittar hemma. Här kommer exempel på två riktigt goda och riktigt nyttiga smoothies med ingefära, som är perfekt för att höja immunförsvaret!

Grön smoothie med ingefära

Den här håller jag på äter precis i skrivandets stund, och den blev så sjukt god att jag har svårt att tro att den innehåller fyra stora salladsblad.

 • En skvätt mandelmjölk
 • En skvätt vatten
 • 4 stora romaine-blad
 • Ca 1/4 avocado
 • En apelsin
 • Pressad citronsaft av ca 1/3 citron
 • En näve färsk basilika
 • Ca 2-3 teskedar riven färsk ingefära

Den blir ganska stickig av ingefäran, men jag älskar det! Vill du ha en snällare smak är det bara att dra ner på ingefäran.

grön smoothie immunförsvar

Och tänk – allt detta ryms ner i ett litet glas, som du får i dig på några sekunder. Smoothie är ett perfekt sätt att snabbt få i dig mera vitaminer!

 

Smoothie med avocado, blåbär och ingefära

En annan smoothie som är en favorit hos mig, är att kombinera blåbär och avocado. Båda är ju väldigt nyttiga! Varken blåbär eller avocado smakar så mycket i en smoothie, så därför är det perfekt att kombinera med mycket ingefära för en härlig smak!

 • En skvätt mandelmjölk
 • En skvätt vatten
 • En halv avocado
 • Ungefär ½ dl blåbär
 • En skiva honungsmelon, ca 1 cm
 • Ca 2-3 teskedar ingefära

ingefärasmoothie

 

Brukar du laga smoothies? Har du en mixer hemma?

Ifall inte, så köp en! Senast förra veckan tvingade jag min mamma köpa en ny mixer, så de här recepten var delvist för hennes skull. En smoothie kan varieras i det oändliga och kan göras som en liten vitaminboost, som frukost, mellanmål, kvällsmål eller varför inte en stor, mixad grönsakssoppa till lunch. Bara fantasin sätter gränser!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Näringsboosta ditt immunförsvar med 2 goda smoothies

 1. Anna skriver:

  Oj vad goda de ser ut! Måste testas :)))

  1. Lina skriver:

   Jo testa vetja! :)

 2. Ann-Christin Snellman skriver:

  Tack Lina <3. Tre ingredienser fattas, så de ska jag köra efter. Avocado, ingefära och mandelmjölk. Fast den kommer jag att byta ut till havremjölk eller youghurt. Kram / mamma

  1. Lina skriver:

   Jepp, bara att köpa hem! Kram på dig å! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen