Veckans utmaning: Ta dig i kragen!

Veckans utmaning: Ta dig i kragen!

21.07.2015

Jag bestämde mig för att åka ut och cykla, men benen ville inte. Huvudet ville inte heller. Jag ville bara lägga mig ner under täcket och fortsätta mitt sommarmode där jag gör det jag vill, när jag vill. Men efter att Jonathan halvt och halvt dragit upp mig till stående så kom vi oss båda iväg.

Känner du igen dig i det här?

Jag tror det är många som går på semestermode just nu. Träningen blir bortprioriterad och bortglömd när det händer så mycket annat roligt på sommaren. Och visst tycker jag träningen får hamna i skymundan under semestern om man vill, så man hinner med allt det andra, men faktum är ju att vi ändå mår så mycket bättre på den där semestern om vi får in lite träning emellanåt.

Så är det i alla fall för mig.

Sen när man väl får arslet ur soffan och faktiskt ger sig iväg på ett uppfriskande träningspass, så är det alltid samma känsla. “Oj, vad bra att jag gav mig iväg”, “så skönt det känns ändå” och man tackar sig själv för att man faktiskt gjorde slag av saken. För visst stämmer det att man aldrig ångrar ett träningspass.

Och visst var det så idag för mig också. De första 500 metrarna var kalla och tråkiga och funderade på att vända om. Men jag tänkte att jag fortsätter lite till ändå, bara för att testa. Men efter några minuter flög vi fram på våra mountainbikes och jagade varandra på stigarna. “Full speed or no speed”, var vårt motto.

Visst blev det en halvvolt i den mjuka mossan när jag hade lite för hög fart, men jag landade mjukt i mossan och Jonathan tänkte skratta ihjäl sig så roligt som det såg ut – och jag skadade mig ju inte. Synd att jag inte har bildbevis!

mtbfäboda1

mtbfäboda2

mtbfäboda3

mtbfäboda4

Men hur är det med dig? Behöver du också en extra spark i baken för träningen just nu? Isåfall har du nu officiellt fått en av mig – varsågod! Nu tar vi oss alla i kragen så kommer vi må så bra också resten av sommaren! 

PS. Imorgon tänkte jag fortsätta på veckans utmaning och ta mig i kragen på riktigt. Jag ska nämligen träna CrossFit igen – efter 3 månaders paus! Jag är riktigt nervös att alla musklerna ska ha försvunnit under den här tiden så det blir verkligen spännande att känna på lite tuff träning igen! Ny CrossFit-box ska också testas, så stay tuned!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen