Rundtur på mitt gym EasyFit Jeppis & förslag på hur du kan träna här

Rundtur på mitt gym EasyFit Jeppis & förslag på hur du kan träna här

06.03.2018

Jag tänkte ta er på en guidad rundtur på mitt nuvarande gym, EasyFit Jeppis. Jag berättar lite vad man kan träna här och visar också några av mina favoritövningar.

Jag & Arthur mötte upp Maria på EasyFit igår för ett träningspass på eftermiddagen. Som vanligt tränar vi helst under dagen, då det är väldigt lugnt där och man har gymmet nästan för sig själv.

easyfit jeppis marklyft

Vi gosade en stund i sofforna innan det var dags för uppvärmning. Vi värmde upp med kettlebell och lite rörlighetsövningar innan vi tog itu med det vi båda var sugna på för dagen; marklyft. Marklyft är ju en av mina favoritövningar och målet i år är att jag ska kunna lyfta över 100 kg igen som tidigare varit mitt rekord. Nu knagglar jag på med 5:or på 70 kg och 100 kg känns väldigt långt borta. Har ju inte heller tid att träna så ofta nu för tiden. Men målet tänker jag hålla kvar.

Efter marklyft gjorde vi supersets med hantlar och bänk. 8-10 bänkpress med hantlar följt av samma reps för hantelrodd. Allt gick bra, ända tills jag blev riktigt trött på sista varvet och klämde mitt finger mellan de tunga hantlarna. Det gjorde rejält ont, men vi fortsatte träningen ändå, så gott det gick.

Vi ville såklart få upp pulsen lite i favoritutrymmer, där golvyta och de roliga redskapen finns. Här testade jag på bänkstep med kettlebell i handen (superövning för lår och rumpa – när man gör det långsamt och kontrollerat). Maria tog sig an klätterburen och tog sig över från sida till sida. En rolig utmaning man absolut ska våga testa på om man tränar på EasyFit! Förutom att det är roligt att klara av utmaningen så tränar övningen greppstyrka, rygg och egentligen hela överkroppen.

Sen tog latheten över oss båda och vi konstaterade att det nog inte blev någon superbra träning idag. Vi var nöjda med marklyften men mitt finger ville inte och huvudet ville inte heller.

Men passande nog snubblade vi över några maskiner på väg ut. För visst är maskiner perfekta när man är för lat för annat. Nedan ser ni en av mina favoritmaskiner, som jag tränar i ibland, även om jag normalt ogillar maskiner och tycker de borde slängas ut för mera golvyta istället. Övningen tränar baksidan med fokus på rumpa, och jag gillar att den görs med ett ben i taget så man kan träna bort eventuell obalans mellan sidorna. I bakgrunden på bilden kan du också se benpress och längre till höger finns roddbänken och latsdrag – tre andra maskiner som jag tränar i ibland.

Maria visar en av sina favoritövningar för rumpa. Enkel, effektiv och bra övning för att få det att bränna!

Vad kan man då göra i den där maskinen med de långa banden, då? Jo, den är alldeles super för att värma upp axlarna innan träningen. Mera utåtrotationer åt folket! Maskinen är också jättebra för stabiliserande magövningar och komplexa övningar där du vill ha jämnt motstånd i hela rörelsen (till skillnad från gummiband där motståndet blir mer i slutet när gummibandet är spänt).

På EasyFit hålls också klasser, både med ledare och virtuella pass som man kan starta själv när man är sugen. När det inte hålls någon klass i  stora rummet går det jättebra att träna här om man vill vara i lugn och ro.

Coreaktivering – tre bra övningar

Boxningsrummet tycker jag mycket om och även om jag sällan tränar boxing här så brukar jag ofta avsluta passen här med coreträning på den sköna mattan. Under gårdagens pass avslutade vi med coreaktivering i olika positioner. Maria brukar få ont i ryggen vid tunga marklyft så jag försökte visa henne bra övningar för att hitta rätt aktivering av de djupa coremusklerna. Här ser ni exempel på tre bra övningar:

Maria ligger på rygg med ben böjda och armarna raka. Fokus på att spänna magen som för att skydda för slag i magen. Jag instruerar Arthur att slå Maria så hårt han kan i magen och han tar uppgiften på allvar! Att ta hjälp av en kompis som slår hårt i magen för att hitta rätt aktivering är faktiskt guld värt.

I övning 2 tränar vi på att lyfta något tungt framför och spänna magen på samma gång. Samma aktivering som i övning 1, med neutral rygg och stark mage.

Övning 3 blir en vridning från sida till sida i utfallsposition. Man kan gärna ha en lite tyngre stång ännu så blir det jobbigare. Stark mage och jobba med raka armar.

Om man inte orkar träna kan man också bara sitta och se söt ut. 

Som ni märker finns det massor att göra på EasyFit. Det är ett gym som passar alla, med all möjlig utrustning för alla smaker.

Hoppas ni gillade rundturen! Berätta gärna lite om ditt gym, var tränar du nånstans?

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen