Två år sedan: från Helsingfors till Spanien

Två år sedan: från Helsingfors till Spanien

28.04.2017

För exakt två år sedan startade vi vår hittills roligaste roadtrip, från Helsingfors till Spanien sydspets.

Målet var inställt på kitesurfingmeckat Tarifa, som delar Medelhavet från Atlanten. För resan dit tog vi en vecka på oss, så vi skulle hinna se lite sevärdheter längs vägen. Vi gillar ju att åka bil, och att köra på nya vägar på roliga ställen medan naturen hela tiden blev mera sommar, det var verkligen häftigt.

Mina favoritställen från roadtripen dit blev Amsterdam och Biarritz.

amsterdam10

I Amsterdam cyklade vi runt hela förmiddagen, njöt av tulpanerna, kanalerna och den ljuvliga våren.

biarritz8

I Biarritz cyklade vi också runt och beundrade de vackra vyerna. Surfarna var i mängd och massor ute bland vågorna och de pensionärerna rastade sina dyra rashundar på stranden.

biarritz10

I Tarifa hyrde vi lägenhet och stannade där i två månader. Vi hade inte semester utan jobbade både Jonathan och jag därifrån, så gott det gick. När vinden bjöd in för kitesurfing loggade vi ut och gav oss iväg. På kvällarna blev det oftast mat i lilla mysiga centrum, där man nästan alltid hittade någon bekant bland de små gatorna.

Tarifa är verkligen Europas kitesurfingmecka och de flesta kitesurfare är här i något skede när de vill ha säker vind. Tarifa har inte den bästa vinden, men man har mycket vind. Kvantitet, men inte alltid kvalitet. Men kitesurfa kan man nästa alltid!

endagtarifa4

helg8

lagoon8

lagun9

palmoneskväll3

simma

mountainbike tarifa

solnedgång

palmoneskväll16

segling11

Det var en härlig tid vi hade i Tarifa och jag hoppas att vi snart kan åka tillbaka för ett återbesök. Det finns så mycket roligt att göra i Tarifa. Kanske inget ställe jag skulle vilja bosätta mig på för alltid (folk sägs bli galna av den hårda vinden där), men resor, och framför allt längre resor, säger jag alltid ja tack till.

I slutet av juni då för två år sedan sökte vi oss hemåt igen, innan spanjorerna fick semester och Tarifa blev smockfullt med folk. Vår hemresa gick bland annat via vackra franska rivieran och Venedig, och väl hemma igen möttes vi av den finska sommaren – efter att vi kört non stop från Kroatien till Tallin på under 30 timmar. Men det är en annan historia!

cannes2

Den franska rivieran var otroligt vacker och Vendig var allt vi hade hoppats på.

venedig3

Att resa i Europa är så tryggt och enkelt. Dyrt är det inte heller, för allt är ju billigare än hemma. Går bilen sönder finns det verkstäder (vi kommer aldrig att glömma vad ordet hjullager är på spanska), blir du sjuk finns det apotek och så vidare. En liknande resa gör jag gärna gör om, vilken dag som helst.

Vill du läsa mera om Tarifa-resan kan du läsa om roadtripen här och om Tarifa här.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen