Bli smartare av att promenera

Bli smartare av att promenera

21.08.2014

Att börja dagen med en promenad var rätt så skönt. Jag satt uppe och jobbade rätt så sent igår, så min hjärna var lite trögtänkt ännu på morgonen. För att rensa allt ur huvudet och få ro till att sitta och jobba så var en promenad faktiskt det bästa alternativet. Inte träning, ingen powerwalk, för jag gillar inte att gå snabbt (då springer jag hellre). Men att gå i så där lagom lunk-takt och bara titta på naturen och lyssna på vågskalp eller lugn musik i öronen och inte tänka på någonting alls, det funkar alltid för att bli på bra humör och pigg psykiskt, tycker jag.

promenix3

promenix

promenix2

Att ta en promenad på morgonen eller på lunchen har faktiskt en bevisad effekt på vår hjärnkapacitet. Läs: vi blir smartare av att promenera. Det är när fötterna rör sig i ett visst tempo en längre tid som hjärnan stimuleras och vår tanke- och slutledningsförmåga förbättras. Samma sak gäller när man springer. Det är alltså en mycket bra idé att promenera till jobbet eller ta en kort paus för träning under lunchen.

Ja, jag tror att det skulle vara en bra idé att ha affärsmöten utomhus, medan man tar några varv runt kvarteret. Jag tror många problem snabbare skulle hitta sin lösning på det sättet…

Eller så tar man bara en kopp kaffe, det brukar ju funka det också… ;)

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Bli smartare av att promenera

  1. Kenji Claesson skriver:

    Det beror ju på lite hur man definerar intelligens. Antingen som det man potentiellt kan lära sig, dvs själva kapaciteten eller att faktiskt ha uppfyllt kapaciteten. Svårt att dra slutsatser när man inte har material i huvudet som man lärt sig så att man kan utnyttja kunskapen för att dra slutsatser :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen