Veckans utmaning: Tänk positivt

Veckans utmaning: Tänk positivt

24.06.2013

Förra veckans utmaning som var stretchning, gick mycket bra. Jag började gilla min stretchningsvideo och gör den nu utantill i min egen takt varje dag. Något jag absolut ska fortsätta med, för det gör så gott åt mina stela muskler. Och så är det förstås roligt att märka att det sker en förändring, att man blir vigare.

Veckans utmaning blir lite annorlunda och inte precis träningsrelaterad, men ändå så viktig. I denna veckas utmaning ska vi rikta oss bort från det fysiska till det psykiska, genom att försöka tänka positivt om oss själva, andra och vår omgivning. Även om du tränar hårt och äter hälsosamt så mår du inte bra om inte insidan mår bra. Det kan vara nyttigt att aktivt tänka på att försöka ljusa upp tillvaron för andra och för en själv. Testa för att märka att både du och dina vänner mår bättre!

Snabbguide till att tänka positivt:

  • Börja med dig själv. Acceptera dig själv och tyck om dig själv. Lär dig att upskatta din spegelbild. Om du inte älskar dig själv så har du också svårt att älska andra. Inse att du har dina svaga sidor, men du kan acceptera dom och ändå tycka om dig själv. Du har också goda sidor och saker du är bra på som du ska vara stolt över. Försök inte vara någon annan än dig själv – för just du behövs. 
  • Tänk positivt om dina medmänniskor: partner, barn, föräldrar, vänner och kollegor. Vi är alla så olika och agerar på olika sätt för att uttrycka oss. Om du har svårt att förstå någon annan, försök att sätta dig in i hans/hennes perspektiv. Var glad och vänlig även om det kräver en liten ansträngning från din sida, för ofta ger det dubbelt tillbaka till dig själv, och framförallt blir dina nära och kära  gladare.
  • Skaka av dig de negativa tankarna. Negativa tankar hjälper oftast inte till något, utan får oss bara att må sämre. Gräm dig inte över att du åt för mycket under midsommarhelgen eller inte hann göra allt du borde ha gjort. Att gräma sig över något förflutet gör det hela ännu värre, så se istället framåt och gör en förändring om det behövs för att få bort det negativa i ditt liv.
  • Njut av livet just nu. Njut av sommaren och värmen. Njut av morgonkaffet, njut av att skratta på jobbet, njut av att äta god mat, njut av känslan efter träning och njut av att umgås med vänner. Njut av det du tycker om och uppskattar.

Gud, ge mig sinnesro att acceptera de ting jag inte kan förändra. Mod att förändra de ting jag kan, och visdom att förstå skillnaden.

Njut av livet

En annorlunda utmaning, eller hur? Det låter kanske lätt när man läser det, men för att verkligen göra det kräver vilja. Inte alls så lätt. Men jag rekommenderar alla att försöka tänka lite grann på detta under den kommande veckan. Skippa de negativa tankarna, tänk positivt, upskatta tillvaron och älska dig själv och andra. Jag ska försöka iallafall, gör det gärna du också!

Ps. skrev ett lite liknande inlägg tidigare i vår, som du hittar här.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Veckans utmaning: Tänk positivt

  1. Rebecca Holm skriver:

    Lätt att jag antar den här utmaningen. Bra idé!

  2. Teija Wester skriver:

    En mycket bra utmaning som jag tycker man ska utmana sig med varje dag och varje vecka. Jag gillar verkligen din blogg! Du är en vis tjej du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen