Similar Posts

17 Comments

 1. Suck… folk alltså! Jag läser din blogg flitigt och tycker att du är en stor inspiration för alla tränande gravida kvinnor. Jag ser fram emot då det börjar komma inlägg om träning efter förlossningen :)

 2. Mitt i prick! Jag hade nog hört att man får kommentarer om allt när man är gravid eller nybliven mamma. Men jag trodde inte att man faktiskt skulle få kommentarer om PRECIS allt!! Alla vill sitt barns bästa men alla behöver inte göra på samma sätt. Stå på dig, bara du vet vad som är bäst för dig och ditt barn!! Kram till dig!
  Ps. Håller med föregående talare (skrivare) gällande inlägg om träning efter förlossningen! 😊

  1. Jag trodde inte heller det skulle vara så här många som bryr sig och har åsikter. Men vi står på oss vi bara, kramar till dig å! :)

 3. Ja usch,sockerbelastning. Jag fick bra resultat men svimmade nästan eftersom min kropp tydligen drog ner sockernivån väldigt snabbt. Väldigt obehagligt. Mina spanska granntanter är alltid bekymrade om jag tar en barnvagnspromenad när det är lite halvkyligt, och de ska alltid kolla om jag klätt på henne tillräckligt… Folk tror alltid de vet bäst, nicka och le och strunta i dem :)

  1. Kan förstå att de spanska granntanterna är bekymrade, tänker på nåt vis att de kan bry sig ännu mera där än här i Finland.. ;) Men tack för tipset, nicka och le låter som ett bra upplägg! :)

 4. O ja! Och det är bara början. Och när man väl har barnet i famnen är man osäker och rädd oavsett. Tviveln kommer antagligen, gör jag allt rätt ? men förhoppningsvis innfinner sig en känsla av att just NI vet vad ett barn behöver bäst efter en stund. Sen bryr man sig mindre efter en tid. Vi levde precis som vi kände passade oss även om många avrådde. När O var 7 veckor gammal reste vi ensamma till hfors trots att alla varnade oss. Bakterier och uppochnervänd dygnsrytm, övertrött mamma och gnälligt barn varnades vi om. Men bra gick det även om vi fick improvisera endel 😊

  1. Det tröstar ju inte precis :D Men gissar att man måste hitta sitt självförtroende som förälder, det kommer säkert med tiden. Strongt att våga resa med O när han bara var 7 veckor! Men man vet ju ändå själv vad som passar ens egen familj bäst. :)

 5. Det finns olika slags mammor och olika slags barn. Man behöver inte och ska inte jämföra sig med andra. Allra minst tycka att man själv pantar på det optimala sättet att vara och göra. Vi ska inte göra saker krångligare än de är utan utgå ifrån att det allra mesta går att lösa på något sätt <3 / Anki

 6. Amen! Alltid ska folk ha kommentarer om vad man gör eller inte gör, vad man äter eller inte äter osv. Jag blir bara så less ibland. Och den där blicken som säger “hon vet då verkligen inte vad hon sysslar med”, den kan göra så ont när man annars är mer skör och känslosam än vanligt…

 7. Jag tycker det är superbra att du tränar och gör som du SJÄLV känner är bäst för just dig. Jag tränade också väldigt mycket och dessutom högintensivt under min första graviditet (spelade lagsporten ultimate frisbee på internationell nivå ända upp till vecka 20) och fortsatte med gymträning och annat jag kände för ända fram till babyns födsel – och fick nu som då motivera mina val för såna som inte alls hade med saken att göra.

  Nu under andra graviditeten har jag varit tvungen att ta det lugnare p.g.a. illamående och blivande storasyster som håller mig sysselsatt. ;) (Och förstås det att kroppen inte riktigt hann återhämta sig till ursprungsnivån.)

  Tack för en fin och inspirerande blogg och fortsätt i samma stil! :)

  1. Ja precis så – man måste ju känna efter vad som funkar för en själv. Det har ingen annan med att göra. Man får passar på så länge man har måendet och möjligheterna! Tack ska du ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *