Espoo Trail Run – gyttja, terräng och härlig löparglädje!

Espoo Trail Run – gyttja, terräng och härlig löparglädje!

17.08.2016

Jag ska passa på att skriva det här inlägget medan jag har löparendorfinerna som spritter i kroppen. Jag kom precis hem från Espoo Trail Run, ett terränglöpningsevent i Esbo, och det var så otroligt kul!

Innan loppet var jag inte taggad alls, kände mig trött på grund av lite sömn och hade ont i kroppen. Men tänkte inte fega ur, och på väg till starten så taggade jag till riktigt ordentligt när jag försökte psyka mig själv med en energidryck.

espoo trail run

Innan start för 14-kilometerslöparna

Det var en bana på 7 kilometer som vi sprang två varv, så det blev 14 kilometer totalt. Terrängen var väldigt blöt efter allt regn de senaste dagarna, och också väldigt kuperad på vissa ställen. Inga sandvägar ens, utan små, härliga skogsspår hela vägen.

Jag hade det riktigt tufft i början – det var mycket folk som sprang förbi och mycket backar. Jag gick i alla tuffa uppförsbackar, men ändå steg min puls till över 170 genast i starten. Jag försökte hålla medeltempot under 8 min/km, som kändes bekvämt där på skogsstigarna. I terräng kan man förstås inte hålla samma tempo som på en platt väg, för pulsen är så mycket högre.

terränglöpning

En av de hemska stigningarna direkt efter start.

Men slutet av det första varvet älskade jag! Jag sprang äntligen själv och stressades inte av andra löpare. Och jag njöt av skogen och de härliga spåren. Det var mycket utförslöpning, och det gillar jag. Älskar känslan av att sträcka ut benen, slappna av i steget och låta pulsen sjunka medan det far snabbt framåt. Jag försökte hålla blicken så långt fram som möjligt för att inte ramla i all gyttja eller på de hala trädgrenarna. En gång vurpade jag till över en trädstam, men det var inget allvarligt och bara att fortsätta.

terränglöpning

Strumporna och skorna efter loppet – även om jag undvek den värsta gyttjan!

På mitten av det andra varvet kom jag ikapp ett par stycken, och sen blev det ganska hårt tempo mot slutet, för tävlingsmänniskan i mig kan ju inte låta dem gå förbi igen! Det blev riktigt tufft de två sista kilometrarna. Jag visste jag snart var i mål så jag försökte verkligen pressa mig själv. Men plötsligt dök målet upp, mycket snabbare än väntat, och benen var oförskämt pigga och jag var mitt inne i nåt man antagligen kan kalla för runners high. Det kändes som om jag hade kunnat fortsätta länge till!

Men visst var det otroligt skönt att komma i mål och njuta av den härliga känslan. Finns inget som slår känslan när man är nöjd över sin prestation efter ett härligt träningspass.

terränglöpning

Om du inte orkade läsa hela inlägget, så läs i alla fall detta: Om du är intresserad av terränglöpning, så gå med i alla event du kan hitta! Fråga runt om event och googla. Våga gå med. Problemet med terränglöpning överlag är att det ofta är svårt att hitta rutter och sällskap mitt i skogen, men på event får du allt serverat på ett silverfat – med härlig feststämning dessutom. Små event som dessa är dessutom väldigt billiga att gå med i.

Man behöver inte springa snabbt för att vara med på event. Man behöver inte se det som en tävling. Själv sprang jag utan tidtagning och gjorde det till ett roligt träningspass för mig själv, helt enkelt.

Jag hoppas jag hittar flera terränglöpningsevent att springa ännu i höst!

PS. Ni får ursäkta de dåliga telefonbilderna. Jag var alltför upptagen med att springa!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Espoo Trail Run – gyttja, terräng och härlig löparglädje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med




Gamla inlägg

Sök i bloggen