Lucka 1: Hemmagjorda proteinbars – här är det bästa receptet!

Lucka 1: Hemmagjorda proteinbars – här är det bästa receptet!

01.12.2016

I julkalenderns lucka nummer 1 finns hemmagjorda proteinbars, som jag gav en smygtitt på igår.

Det är klart att min blogg ska ha en julkalender, för att göra december lite roligare! Gemensamt för luckorna är att de hjälper dig mot en hälsosam livsstil, med små enkla knep i vardagen. Det blir allt från träningspass och övningstips till recept och motivationstips. 

julkalender

I lucka 1 tittar alltså härliga hemmagjorda proteinbars fram, som jag gjorde igår. Jag bara höftade fram ett recept genom att blanda ihop olika recept jag hittade på nätet. Men resultatet blev så mycket bättre än jag trodde. De blev så goda. Faktiskt de bästa proteinbars jag nånsin smakat. Dessa blir perfekta som mellanmål, som man kan ta med sig när man är på språng.

Att dessa proteinbars är nyttigare och billigare än de köpta, och dessutom är superenkla att göra, är ett stort plus. Så här gör du!

Proteinbars recept

Recept på hemmagjorda proteinbars

Dessa proteinbars blir lite sega i konsistensen och blir så där lagom söta. De har inte den där smaken av protein som många köpta proteinbars har, men ändå innehåller de superbra proteiner och fetter och också lite långsamma, bra kolhydrater från havregrynen och nötterna.

Ingredienser: 

 • 1 dl fröblandning (jag använde pinjenötter, pumpafrön och solroskärnor)
 • 1 dl nötter (jag använde jordnötter)
 • 1 dl havregryn (gärna fibergryn)
 • 1 äggvita
 • 2 msk kakao (eller mera om du vill ha en riktig chokladig smak)
 • 1 dl proteinpulver (med chokladsmak blir kanske bäst)
 • 2 msk osötat jordnötssmör
 • 2 msk kokosolja
 • 1 msk honung (som sötning, kan lämnas bort)
 • 50 gram mörkchoklad (kan lämnas bort, men blir ju godare med!)

Hacka nötterna, och blanda ihop allt i en bunke. Ställ hela bunken helt kort i mikron så honungen och kokosoljan smälter och du får en jämn smet.

Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper/en form och forma som en liten kaka. Smält ca 50 gram mörkchoklad och häll över. Ställ in i kylskåpet i en halvtimme, och skär sen till fina bars.

Vill man ha nötfria proteinbars så går det bra att blanda 3 dl av t.ex. frön, pinjenötter och havregryn.

hemmagjorda proteinbars

Proteinbarsen går hur bra som helst att förvara i frys eller kyl. Vill du ha dem med dig så håller de bra i rumstemperatur om du packar in dem i t.ex. bakplåtspapper. Blir det varmt smälter de förstås en aning, men för varm utomhustemperatur är ju inte ett problem vi har nu i alla fall!

Har du inte testat hemmagjorda proteinbars förr, så ge dessa ett försök. Jag hoppas du gillar dem lika mycket som jag gör. 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Lucka 1: Hemmagjorda proteinbars – här är det bästa receptet!

 1. Kitty skriver:

  Dehär ska jag testa! Behöver ha något “sött” att falla tillbaka på när karaktären sviker… Och dessa är ju mycket hälsosammare till kaffet än t.ex en chokladbit eller fyra.
  Ska försöka bättra min kost, för det har helt fallit till botten… träningen likaså… Kämpar och försöker ta nya tag, men motivationen är för låg för att lyckas. Men jag vet att jag kan! Har ju lyckats förr!
  /Kitty

  1. Lina skriver:

   Ja, de är super att ha hemma i kylskåpet och ta fram när man behöver ett mellanmål eller något med kaffet! Lycka till med kosten, absolut kan du! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen