Recept på tabbouleh: persiljesallad som tillbehör till det mesta

Recept på tabbouleh: persiljesallad som tillbehör till det mesta

15.10.2018

Vi åt så mycket gott i helgen. I fredags gjorde Jonathan sin magiska pizza och i lördags gjorde vi entrecote med smörslungad potatis och tabbouleh. Jag gillar tabbaouleh, men har tidigare bara ätit det på restaurang, så det var roligt att prova svänga ihop det hemma.

Tabbouleh är en persiljesallad från Libananon. Den är enkel att göra och passar som tillbehör till det mesta. Till kött, lamm, fisk, stekt kyckling eller halloumi. Tabbouleh är en standardrätt i libanesisk meze och på så sätt kan man också servera den, tillsammans med en massa andra smårätter.

tabbouleh

Recept på tabbouleh

  • 2 tomater
  • 1/2 dl kokt bulgur
  • 2 dl finhackad persilja
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1/2 dl finhackad gul lök

Dressing:

  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Dela tomaterna och gröp ur inkråmet med sked (det ska inte användas). Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda tomattärningarna med bulgur, persilja, mynta och lök. Rör samman salt och citronsaft. Blanda ner olivoljan. Häll dressingen över salladen och blanda noga. Lägg upp på serveringsfat och njut!

Receptet kommer från boken Grill – Bonniers stora bok om att grilla. När jag gjorde tabbouleh lämnade jag dock bort löken och bytte ut lite av all persilja mot koriander istället. Tyckte det blev ännu godare så!

tabbouleh

Det gröna på biffen är chimichurri, en stark argentinsk oljesås som vi också hittade recept på i samma bok.

Mums! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen