Lucka 6: Enkel och nyttig chokladmousse – kanske världens godaste!

Lucka 6: Enkel och nyttig chokladmousse – kanske världens godaste!

06.12.2016

I lucka nummer 6 hittar du en fantastiskt god skapelse: en härlig och nyttig chokladmousse, som också är riktigt enkel att laga på bara några minuter.

julkalender

Denna chokladmousse blir perfekt som efterrätt om man gillar choklad. Den blir rätt så maffig och chokladig och med grädde och bär som dekoration blir det fullpott. Chokladmoussen får också den perfekta fluffiga konsistensen, som bara smälter i munnen. Den består bara av tre enkla ingredienser: grädde, äggula och mörk choklad.

chokladmousse-recept2

Chokladmoussen ska stå i kylskåpet i minst två timmar, så man behöver laga den lite på förhand. Men resultatet blir så gott att det absolut är värt väntan!

Recept på nyttig chokladmousse

Ingredienser som blir till ungefär 4 portioner:

 • 2 dl vispgrädde
 • 2 äggulor
 • 100 gram mörkchoklad, ca 70 %

Vispa grädden. Smält mörkchokladen över ett vattenbad. Blanda i äggulorna när det smält. Blanda snabbt ihop chokladsmeten med den vispade grädden och rör om till en jämn smet. Få inte panik om chokladsmeten blir lite grynig med äggulorna, den blandar sig nog till en fin smet när du rör om.

Om du vill kan du lägga till någon speciell smak, t.ex kaffe eller chili. Jag lade en liten skvätt kaffe som jag tyckte blev gott.

Häll upp i glas eller små skålar och låt stå kallt i kylskåpet minst två timmar.

nyttig chokladmousse

Tre enkla ingredienser: äggula, grädde och en god mörkchoklad.

nyttig enkel chokladmousse

chokladmousse recept

Servera med t.ex. vispad grädde och jordgubbar. Sen är det bara att njuta!

nyttig-chokladmousse-recept

Jag har lagat den här chokladmoussen i 13 små glas idag för att ta med till en självständighetsmiddag hos vänner. Väljer man laktosfri grädde så passar den för de flesta allergier och specialdieter tack vare de få och lite nyttigare ingredienserna. Den får en ganska vuxen smak med den 70-procentiga chokladen, så vet inte om barnen uppskattar den. Man jag älskar den och det är väl huvudsaken… ;)

Receptet är ett grundrecept för chokladmousse som finns lite här och där på internet.

En fin självständighetsdag till er alla! 

 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

7 thoughts on “Lucka 6: Enkel och nyttig chokladmousse – kanske världens godaste!

 1. Kitty skriver:

  Chokladmousse är faktiskt enkelt och gott. Jag brukar göra typ lika, men vispar också upp äggvitan som jag vänder ner på slutet. Det blir lite mer massa och lite mildare chokladsmak. Nu är jag ju nyfiken… :) Varför använder du bara gulan? Är det något med näringsinnehållet, konsistensen eller nåt annat? Eller bara för att? :)
  /Kitty

  1. Lina skriver:

   I receptet jag använde skulle det vara bara äggula. Så absolut inget med näringsinnehållet, vet inte varför. Nu använde jag vitorna till en omelett, men det skulle ju nog vara smidigare att använda hela ägg för att undvika spill! Gott blir det säkert hur som helst :)

 2. Eva skriver:

  Tack för tipset. Jag brukar igen blanda i den uppvispade äggvitan men lämna bort grädden. Då blir denna mousse mjölkfri vilket behövs åt sonen och dessutom passar min mage mycket bättre också . Det blir också riktigt gott! 😊

  1. Lina skriver:

   Aha, det var ju ett jättebra tips! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen