Oemotståndlig laxcheesecake med kavring: receptet du måste ha i sommar

Oemotståndlig laxcheesecake med kavring: receptet du måste ha i sommar

29.05.2018

Vi hade kalas åt Arthur igår och huset fylldes med folk och presenter. Han älskade verkligen uppmärksamheten han fick och verkade riktigt njuta av kvällen. Och gott åt vi också! Jag hade bland annat lagat en laxcheesecake som jag tänkte dela receptet på.

Denna laxcheesecake med kavring och gravad lax är en riktig favorit hos mig som jag lagat förr, vi hade den på Arthurs dop också. Jag bad om receptet från min kompis när hon serverade den, och nu när jag serverar den så är det alltid någon som vill ha receptet. Så nu tänkte jag göra alla en tjänst och lägga ut det här fantastiska receptet! Denna laxcheesecake är perfekt att bjuda på som salt tilltugg till sommarens fester. Älskas av alla! Den är dessutom enkel att göra och ska göras dagen innan.

Recept: Laxcheesecake med kavring

Till botten behöver du:

 • 300 gram Malaxlimpa
 • 75 gram smör

Till fyllningen behöver du:

 • 400 gram philadelphiaost
 • 2 dl creme fraiche
 • 250 gram gravad eller kallrökt lax
 • 1 schalottenlök
 • 1-2 msk dill
 • Smaksättning salt, peppar och citron

Gör så här:

Smält smöret och mixa limpan. Blanda ihop till kletig massa och tryck ut i bottnet på formen. Tänk på att göra en jämn kant så blir slutresultatet snyggare.

Hacka laxen och löken. I receptet ska det egentligen vara mera lök (2-3), men jag gillar inte rå lök egentligen så jag tycker det blir perfekt med bara en liten schalottenlök som jag tokhackar till nästan pulver i små, små bitar. Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke och smaksätt med salt, peppar och en liten skvätt citron tills du är nöjd.

Lägg fyllningen ovanpå bottnet och ställ in hela härligheten i kylskåp för att stelna. Bäst blir den om du gör den dagen innan. Alternativt kan man också göra laxcheesecake med gelatin för snabbare resultat, men det har jag själv inte provat på.

Så enkelt, så gott!

laxcheesecake gravad lax kavring

Annat vi bjöd på på kalaset var pannkakstårta, frukt doppade i choklad, fruktfat med bondost, isglassar jag gjort i tre färger och sen hade vi också havrekex med choklad som jag köpt från butiken så inte kusinerna skulle fara gråtandes hem på grund av allt sockerfritt. Kaffe, te och ett somrigt bål att dricka.

pannkakstårta

kalas

Kalaspojken med sina mostrar som skämmer bort honom med både presenter och kärlek (dock mycket uppskattat, speciellt det senare!)

ettårskalas

Men laxcheesecaken, den ska ni testa! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

5 thoughts on “Oemotståndlig laxcheesecake med kavring: receptet du måste ha i sommar

 1. Laxcheesecaken såg verkligen god ut.

  1. Lina skriver:

   Den är :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen