Två nyttiga favoriter: Chokladsmoothie & ananassmoothie

Två nyttiga favoriter: Chokladsmoothie & ananassmoothie

08.10.2015

Kommer ni ihåg hur mycket jag väntade på att komma till Helsingforslägenheten och min mixer igen? Jag hade så saknat att göra mina egna smoothies hemma i köket. Och mixern har faktiskt varit i flitig användning sedan jag kom hit. Jag har testat att blanda allt möjligt och omöjligt i mina smoothies. Ibland har resultatet hamnat i diskhon och ibland har det blivit riktigt bra.

Här kommer några av mina favoritsmoothies just nu.

Hälsosam chokladsmoothie

Jag testade chokladsmoothien som Maria tipsade mig om, och blev stormförtjust. Jag hade faktiskt testat en nästan likadan i spanien och gillade den också. Då var det jordnöttssmör i den vilket passade riktigt bra, men nu hade jag tyvärr inget sånt hemma. Men den blev riktigt god ändå! Chokladsmoothien ser kanske inte så rolig ut, men den är desto godare!

Så här lagade jag min chokladsmoothie:

  • 1 banan
  • En skvätt mjölk
  • En näve frysta blåbär
  • En matsked kakaopulver

Sen toppade jag den med riven 70% mörkchoklad och blåbär. Mmm så god den blev! Den här chokladsmoothien är ganska mättande, och passar bra exempelvis som mellanmål.

 

chokladsmoothie

 

Somrig ananas- och avocadosmoothie

I morse testade jag en annan variant av smoothie som jag inte gjort tidigare. Det blev en kombination av bland annat färsk ananas och avocado. Jag blandade hejvilt av det jag hittade i skåpen. Det här hamnade i smoothien:

  • Ca 2 cm färsk ananas
  • En skvätt mjölk + lite vatten
  • En halv liten avocado
  • En bit lime (ca 1/3)
  • En nypa basilika
  • En liten matsked chiafrön

Mixa, häll upp, och njut! Även den här smoothien såg kanske inte så fräsch ut upphälld i glaset, men den var faktiskt riktigt god! Avocadosmaken tar inte över (så det kan ju vara ett bra sätt att äta lite mera nyttigheter), utan smoothien smakar fräscht av ananas, lime och basilika.

 

ananassmoothie

 

I natt drömde att jag gick barfota på en solig sandstrand, så det passade bra att fortsätta på sommartemat med denna fräscha smoothie. Så länge man inte tittar på termometern så går det riktigt bra!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Två nyttiga favoriter: Chokladsmoothie & ananassmoothie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen