Ugnsgrönsaker på plåt med örtyoghurt dipsås – tips till söndagsmiddagen

Ugnsgrönsaker på plåt med örtyoghurt dipsås – tips till söndagsmiddagen

04.03.2018

Jag tänkte tipsa om något riktigt gott till söndagsmiddagen som samtidigt är väldigt enkelt att tillaga; ugnsgrönsaker på plåt. Tillsammans med en örtyoghurt blir det så gott så att de hälsosamma grönsaker du normalt inte gillar kommer att bli riktigt lyxigt goda! (Läs: brysselkål i mitt fall, men nu älskade jag det.)

Ugnsgrönsaker på plåt är något som antagligen många av er redan testat på, men det är alltid bra att bli påmind om sånt som är gott, eller hur? Ugnsgrönsaker lagar tacksamt nog sig själva i ungen medan du fixar med annat. Och de här grönsakerna är extra goda tack vare den mumsiga dipsåsen. Maten passar bra som tillbehör till det mesta. Jag åt det med rökt sik men det passar säkert lika gott till söndagsbiffen eller vad du än serverar det med.

ugnsgrönsaker på plåt

Recept: ugnsgrönsaker på plåt

Du kan använda vilka rotfrukter och grönsaker som helst som du har hemma. Jag hade morötter, sötpotatis, broccoli och brysselkål. Skiva eller bita, lägg på en plåt och häll på rejält med olivolja och krydda med salt, peppar och min favoritkrydda Herbes de provencales (typ basilika, timjan och andra örter). In i ungen i 30 minuter eller lite mer (morötter och potatis behöver lite mer tid på sig så de kan man kanske ställa in tidigare) och broccolin behöver lite mindre tid. Men nu hade jag in dem allt på en gång och tog ut dem efter knappa 40 minuter. Man kan också tänka på att skära sånt i mindre bitar som behöver mer tid på sig och större bitar det som blir snabbare klart.

Recept: Hemmagjord dipsås (örtyoghurt)

Sen till den goda dipsåsen, som också tar väldigt snabbt att blanda ihop. Fyll en skål med största delen naturell yoghurt, men också lite majonnäs. Lägg i en klyfta vitlök, eller fler om du vill ha mera sting, och krydda igen med magiska kryddan Herbes de provencales plus lite salt och peppar. Klart!

örtyoghurt recept

Hoppas du njuter av en riktigt god söndagsmiddag idag! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Ugnsgrönsaker på plåt med örtyoghurt dipsås – tips till söndagsmiddagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen