Barfotalöpning på stranden

Barfotalöpning på stranden

19.01.2013

Idag har det regnat och både jag och Jonathan har suttit nästan hela dagen med näsan i dataskärmen. Det var vind för kitesurfing, men vi orkade helt enkelt inte i den hårda vinden, när vi åkt så många dagar nu i sträck. Men strax innan solen gick ner och när regnet upphört fick vi en energikick och for på en löptur längs med stranden i solnedgången. Denna gång lämnade jag mina fivefingers hemma och sprang al natural – barfota. Allra skönast så så man känner sanden mellan tårna!

barfotalöpning på stranden

Löpning på stranden

Vi sprang tills stranden tog slut i lugnt och bekvämt tempo. På väg tillbaka sprang vi i intervaller, där vi turades om att “dra” intervallerna. Vi gjorde helt enkelt så att vi bestämde ut random punkter längs vägen som vi tog fasta på och sen rushade vi varannan och gick varannan. Tempot varierade litegrann beroende på hur lång sträcka vi hade framför oss. Ett enkelt sätt att göra löpningen lite roligare!

Dopp i havet efter löprundan

Väl framme igen blev det dopp i det varma havet, men som ändå svalkade någorlunda. Åh vilken skön känsla efteråt!

PS. På tal om löpning så har jag gått och anmält mig till ett löplopp som ordnas här på ön 10:e februari. En sträcka på 5 kilometer som ordnas av Röda Korset med välgörande ändamål. Jag hoppas att det blir mycket folk som springer och att det blir en rolig upplevelse!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Barfotalöpning på stranden

  1. Miranda skriver:

    Vilken bra blogg du har! Gillar kombinationen med “vanlig” träning och kitesurfing, samt att du som sjukgymnast har bra koll på det du skriver och tipsar om. Vi driver också en blogg som heter laddatliv.com, och handlar om träning, och när tillfälle bjuds en del våg- och kitesurfing. /Miranda & Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen