Similar Posts

11 Comments

 1. Jag tänker såhär, att LCHF funkar för vissa men inte för andra. Oavsett hur mycket man tränar. Det finns så många olika nivåer och varianter av LCHF att man inte kan säga att de är för “lata idioter”. Björn Ferry tillexempel, äter enligt LCHF, och han är ju både elitidrottare och har vunnit os-guld.

  Jag själv tränar 5-6 ggr i veckan och LCHF fungerar alldeles utmärkt för mig. Jag mår bättre, jag orkar mer och jag märker att jag bygger muskler snabbare nu än innan. Om jag ska springa en mil så äter jag lite mer kolhydrater (i form av grönsaker, juice eller annat – inte pasta) bara för att ha mer energi.

  Jag är så trött på att Paolo och många andra verkar tro att den gamla “tallriksmodellen” funkar för alla, för så är det inte. Tack för en superbra blogg! Kram

  1. Nej den gamla tallriksmodellen borde ha gått i pension för länge sen! Fint att du mår bra med LCHF-kosten. Själv är jag inte så strikt med mitt LCHF-ätande, men märker ändå att jag mår mycket bättre av det. Tack, och kram till dej med!

  2. LÄS PÅ MER HÖRNI!  Den moderna tallriksmodellen är individanpassad! Det idiotiska är att många tror att en portion kan bestå av pasta och ketchup men det är ju så fel! Det är inte heller tallriksmodellen! Var är fettet? Var är proteinerna? I princip äter du ju redan enligt tallriksmodellen utan att du tydligen vet om att du gör det! eftersom du intar kolhydrater när du skall springa längre.
   Jag vill poängtera att det finns flera olika tallriksmodeller, den som är anpassad för den stillasittande kontorsjobbaren som inte kanske har ett så aktivt liv och taliksmodellen som är anpassad för en grovjobbare som ex är  aktiv på fritiden.  Det finns olika metoder och dataprogram som man kan mäta hur mycket kolhydrater, fett och proteiner jag behöver för att tillgodo se det dagliga behovet. http://www.annaskostradgivning.com/ kan ge mycket hjälp på traven.

   1. Den enda tallriksmodell som jag har vetat om är den där urgamla bilden av hälften potatis, en fjärdedel kött och en fjärdedel sallad, så ifall det finns en nyare variant som anpassad för olika personer är det ju bra. För den där bilden av tallriken vet ju alla att inte fungerar. Nu vet jag som sagt inte hur denna moderna tallriksmodell är uppbyggd, men jag har svårt att tro att de inte innehåller för mycket kolhydrater. 

 2. Jag tror fortfarande på devisen att mer energi ut än in ger viktnergång. Sen vad man proppar i sig får man välja själv.
  Pasta med sås följer ju sällan tallriksmodellen eftersom folk tar för mycket pasta (dessutom ofta inte fullkorn) och för lite sås. Jag brukar minska mängden pasta och ta mer sås iaf.
  Men jag är i grunden inte så förtjust i LCHF. GI låter vettigare i mina öron. Men om man vill gå ner i vikt så är det ju bäst att välja något som passar en och funkar det så funkar det.
  Det jag numera stör mig mest på är att LCHF verkar lockat till sig folk som nästan på ett fanatiskt sätt tycker att det är guds gåva till människan och känner ett behov av att läxa upp folk som inte följer deras ideologi (som dessutom skiljer sig beroende på vem som läxar upp en).
  Sen är ju Paolo helt dum i huvudet och gastar ur sig vad som helst för att få lite rubriker :P

  1. Jag kan säkert till viss del hålla med där, att LCHF kan bli “too much”. För mig funkar det bäst iallafall att köra min egen variant, liksom många andra också gör, men för vissa kan jag nog tro att en strikt LCHF är det bäsa för att få resultat. Men var och en väljer det som passar för en själv!

 3. Jag vill bränna fett (konditionsträning antar jag), men samtidigt vill jag behålla/bygga på muskler (t.ex behålla min rumpa, ben, få tightare mage, armar). Ska jag köra båda konditions- och styrketräning för det samtidigt? Att jag kör kondition några dagar i veckan och styrke några dagar i veckan?
  Ska även försöka förbättra min kost ännu mer så jag får resultat! Tacksam för svar :-)

  1. Om man vill träna kondition och styrka riktigt hårt, så kommer de till viss del att påverka varandra negativt. Men detta är bara om du tränar jättemycket kondition så kan du “bränner bort” musklerna du precis byggde upp. Därför har vissa speciella uppbyggnads-faser och speciella bränna fett-faser. Men personligen ser jag inget problem i att träna både styrka och kondition på en hälsosam motionär-nivå, där du genom att bränna fett också får mera synliga muskler. Detta verkar enligt mig också vara det mest hälsosamma alternativet för en funktionell kropp som mår bra, eftersom kroppen behöver både styrka och kondition. Det är bra att dela in dagarna i antingen styrka eller kondition, för att fokusera helt på den träningen just då. 

 4. Jag gillar pasta. Jag gillar att träna lite lagom. Hellre lite tjock och glad över min tallrik pasta än smal och suktande efter den där tallriken. Man behöver ju dock inte ösa på med hur stor portion pasta som helst om man inte har planer på att hårdträna så kan man gå den gyllene mellanvägen och äta lite pasta och vara lite “tjock”. 

  1. Att man nån gång äter pasta betyder ju inte att man blir tjock, men äter man mycket kolhydrater vid varje måltid kan det för vissa vara större problem om man har som mål att hålla vikten/gå ner i vikt och bara rör på sig lagom. Men som sagt får man ju välja själv hur man gör! :) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *