Test av Feelmax Vasko – den perfekta barfotaskon för tuffa klimat

Test av Feelmax Vasko – den perfekta barfotaskon för tuffa klimat

10.09.2013

Jag har nu testat Feelmax Vasko några gånger, och tänkte att det var dags att skriva ner lite vad jag tyckte om dem. Liksom Osma 4 (läs min review av den sko här) så är denna sko en äkta barfotasko utan extra dämpning och bara en supertunn 2,5 millimeters yttersula. Med dessa skor var det inte kärlek vid första ögonkastet på samma sätt som Osma 4, men har nu efteråt blivit min nya favorit, och det är oftast Vasko mina fötter vill ha när jag far på löprunda.

Dessa skor är också nummer 37 (minsta nummern) och är på gränsen till för stora för mina fötter, men tack vare den smarta snörningen på framsidan kan jag justera Vasko bättre än Osma 4 att passa mina fötter. Utseendemässigt vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om Vasko – känns på snäppet till för färgglad i blått, rött och gult, men är ändå rätt så häftig. Speciell är den definitivt, men lite väl svårmatchad kanske.

feelmax vasko barfotaskor

Feelmax Vasko har enkel snörning med gummiband framtill

Men på fötterna sitter skorna som ett smäck. Den tunna sulan är bred och platt, precis som jag vill ha det för den äkta barfotakänslan. Även med Vasko har Feelmax lyckats tillverka en supertunn sula, som är precis lagom för att fötterna ska få massage av ojämna trädrötter, men ändå skyddas från vassa stenar.

Feelmax Vasko är vattentäta och gjorda för att tåla tuffa tag och alla typer av klimat. Runt vristen har Vasko ett extra lager vaddering, vilket gör att skon är perfekt för löpning vintertid. Vasko går ändå hur bra att användas på sommaren eftersom materialet på skons ovansida andas.

feelmax vasko barfotaskor

Jag testar om Vasko är så vattentät som hemsidan sa, och visst var den det. Jag höll foten några sekunder under vattenytan, men strumporna hölls ändå helt torra. Så i vattentestet får Vasko klart godkänt.

Underlaget jag sprang på under testrundan varierade från asfalt till trädrötter, vassa stenar, havsklippor, grusstigar och högt, fuktigt gräs.

I skogen är Vasko perfekt för den som gillar barfotaskor, för fötterna känner väl av underlaget, men skyddas ändå från vassa föremål. På havsklipporna och grusstigar greppade skon bra, men precis som Osma 4 så var den lite hal på våta underlag, efter att jag doppat foten i sjön. På mossiga stenar är greppet ändå rätt så bra, och jag hade inga problem att ta mig fram i skogen. Men sulan är ändå rätt så platt utan extra finesser, så springer man enbart i tuff skogsterräng vill man kanske ha en sula med ännu bättre grepp. I det höga, fuktiga gräset klarade sig Vasko förstås utmärkt, och jag kom fram torr om fötterna.

Feelmax Vasko barfotasko

Vasko passar bra för skogslöpning och tål tuff terräng.

Jag kan inte säga exakt vad som gör att Vasko är min favorit framför alla andra barfotaskor jag testat, men jag tror det är den sköna sulan i kombination med snörningen som gör att skon sitter så bra på foten. Efter att jag testat Vasko första gången har den fått följa med på mina två längsta rundor hittills i år, för den har blivit det automatiska valet när jag vill springa skönt och bekvämt med en bra barfotakänsla. Jag tror också att Vasko kommer att bli min favorit på vintern, eftersom den är både varm och vattentät.

Feelmax Vasko var den perfekta barfotaskon för Midnattsloppet

Vasko fick följa med på Midnattsloppet i år.

vasko_2.jpgvasko_3.jpg

Feelmax Vasko hittar du här hos Feelmax, där den kostar 129 € och finns i storlekarna 37-46.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Test av Feelmax Vasko – den perfekta barfotaskon för tuffa klimat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen