Tips om knäböj känns svårt

Tips om knäböj känns svårt

24.01.2018

Jag styrketränar oregelbundet regelbundet nu för tiden. När jag har möjlighet tränar jag gärna på gym. Jag försöker få till två gånger i veckan, oftast med Arthur med mig. Har så mycket annat jag vill hinna med också. Det jag märkt den senaste tiden, när jag tränat mera sällan än tidigare år, är hur svåra alla övningar känns. Idag kämpade jag med knäböj och bänkpress. Såklart har det också att göra med att styrkan är sämre än tidigare, men jag tror stor del också är att jag helt enkelt gjort själv rörelsen mera sällan, så kroppen minns inte riktigt hur man ska göra.

Känns knäböj svåra är det bästa tipset därför att träna, träna och träna – på själva rörelsen alltså. Om du känner dig osäker att knäböja med en 20 kilos stång så är det inte styrkan det är fel på – alla har vi styrkan att knäböja 20 kg även om man inte tränat tidigare – men när muskelminnet inte känner igen rörelsen så känns det svårt och fel. Ju mera du banar in rörelsen, desto bättre funkar innerveringen till musklerna som kan finslipa rörelsen. Kroppen är smart, kroppen lär sig!

Ganska tröstande, tycker jag i alla fall.

knäböj svåra styrketräning

knäböj svårt styrketräning

Tränade med systrarna Maria och Sara idag på EasyFit. Så kul att träna tillsammans och säkra varandra när lyften känns ostabila!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Tips om knäböj känns svårt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen