stretchning

Similar Posts

12 Comments

 1. Fast nu säger väl den senaste forskningen att stretching inte ha så bra effekt på musklerna som man trott utan att det mer sliter ut. Viltigare att arbeta med rörlighetsövningar…men det kan ju va en smaksak också vad som passar en bäst…men det är spännande och intressant sådant här!

  1. Ja stretchning påverkar ju tillexempel INTE på träningsvärk som man alltid trott.. Och stretchning kan vara mera till skada än nytta om man är jätte överrörlig i lederna.. Men till de allra flesta tror jag ändå att stretchning är något positivt för att hålla kroppen smidig och i bra form.. Men jag tror också att dynamiska varianter (rörlighetsövningar) är bättre än traditionell stretch! Skulle vara intressant att se mera forskningar om det.. :)

 2. Och yoga är jättebra som stretchning också. Man kan ju också variera och köra ett lite tuffare yogapass som lite lugnare träning en dag eller så ett stillsammare pass för att stretcha och koppla av. Dessutom blir man ju avslappnad, avstressad och får öva på en bra andning samtidigt som man stretchar. Alla fördelar! :)

 3. Denna utmaning är bra för alla, även de som inte motionerar. speciellt viktigt är det om man har ett stillasittande arbete. Jag har kört HöftYogan i en vecka nu och börjar få flyt på övningarna. Jag kan då koncentrera mig på själva stretchen :)

 4. Jag har också rörliga leder och ryggproblem. Det kan vara så att jag är stel i musklerna. Kanske både baksida lår och magmusklerna som fäster ner i lårmuskeln. Hur lyckas jag stretcha dem utan att det bara tar i lederna. De är ju så rörliga att jag har svårt att “nå” musklerna tycker jag.

  1. Jag skulle faktiskt tipsa om att inte fokusera på stretching utan på att stärka din core. Stela baksida lår och ryggproblem tyder på svaga magmuskler, och det är antagligen det som är orsaken till problemen.

   1. Okej, tack för svaret. Är det möjligen så att du har tips på bra magövningar då som inte belastar diskarna (har en buktande disk)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *