12 träningsformer som motiverar mig

12 träningsformer som motiverar mig

21.04.2016

För mig måste träning vara roligt. Hur bra ett träningspass än må vara, så kommer jag inte att göra det om jag inte ser fram emot att göra det. Det måste finnas något som väcker intresse, motiverar och verkar spännande.

Därför går all pannbensträning bort. Att springa i regnet på en grå asfaltsväg är inget som jag vill spendera min tid på. Även om jag vet hur bra det är, så tycker jag inte konditionen jag vinner är värt tiden jag lägger på någon sån tråkig träning.

Men det är något så otroligt lockande med träningspass som försvinner av sig själva för att man har så kul när man gör dem. Helst ska träningspassen också ha något moment som kräver både teknik och mod, så blir träningen ännu roligare! Personligen har jag gått från att älska lagsporter som fotboll och innebandy till att gilla grenar där jag får styra själv.

Här är några träningsformer som jag drömmer om att göra i vår och sommar!

1. Ridning

Jag har aldrig ridit en häst själv, men i vintras kom jag på att sporten existerade och bestämde mig för att testa någon gång i vår. Jag tror jag skulle gilla det. Nu är det bara när, var och hur som jag funderar på!

2. Terränglöpning

Spåren runt husknuten känns inte så lockande längre. Jag vill springa i mera fin natur med höga berg och djupa dalar. Axa fjällmarathon i slutet av juli låter otroligt kul, men jag skulle nog ändå vilja spendera semestern på sydligare breddgrader.

terränglöpning

3. Kitesurfing

Den kitesurfingspot som lockar mest just nu är faktiskt min egen hemspot på Drumsö. Häromdagen stack jag iväg på löprunda, men kom bara några hundra meter innan jag stannade. Solen kastade ett magiskt sken över alla kitesurfare i vattnet och lyste upp drakarna i alla regnbågens färger. Snabbt hem och byta om, och jag fick en alldeles underbar kväll på vattnet – så mycket roligare än den där löprundan!


kitesurfing träningsform

4. Tennis

Jag tänker en utomhusplan en vacker sommareftermiddag. Svett, puls och glädje. Träning kan ju inte bli mycket bättre än så!

Tennisarmbåge

5. Mountainbiking

Jag vill ta min cykel med mig på vackra fjällstoppar, som är rätt så lättframkomliga men som ger hisnande vyer och hög puls.

cykling tarifa

6. Downhill

En liten extra utmaning är alltid välkommet! Jag skulle vilja testa på riktig downhill med rätt utrustning – downhill-cykel, skydd och hela köret –  på ett ställe där man kan åka lift upp. Det borde ju inte vara så svårt att ordna?

downhill4

7. Bouldering

Nu som då blir jag påmind om denna galet roliga sport, men gör den allt för sällan. Klättring eller bouldering vill jag gärna göra mera av och bli bättre på!

boulderingny8

8. Vandring

Jag blev så taggad att göra flera utomlandsvandringar efter vår lilla hike i Sri Lanka. Gärna längre vandringar i backigt landskap med vackra vyer. Och faktum är att jag kommer att göra det redan i maj! Jag har blivit inbjuden på något riktigt spännande som jag ska berätta mera om snart! Tills dess: mera trappträning!

ella 4

9. Vågsurfing

Jag vill alltid vågsurfa. Fuerteventura, Sri Lanka, Indonesien, Portugal – allt duger!

hikkaduwa surfing

10. Hinderbana

Jag har kollat lite på tv-programmet Ninja Warrior och blivit riktig inspirerad av att klättra, klänga, hoppa och spurta. Till och med så inspirerad att jag funderar på att bygga en egen hinderbana.

11. Redskapsgymnastik

I helgen var jag och tittade på lillasysters tävlingar i redskapsgymnastik, och blev förstås inspirerad än en gång. Jag skulle vilja bli duktig på mattan, så jag kan dra en flikki-bakvolt när som helst jag känner för det.

Syskonbarnen gillar att busa och träna redskapsgymnastik på gräset!

12. Segling

Jag har blivit inspirerad av min man som ständigt kollar efter segelbåtar till salu. Drömmen är att ha en egen liten skruttig skuta som vi kan njuta av solnedgångarna med i sommar.

kitesurfing finland

Men mest av allt drömmer jag faktiskt om blåsiga, varma kvällar med min kite i handen…

Vilken träning ser du mest fram emot just nu?

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

7 thoughts on “12 träningsformer som motiverar mig

 1. Annika skriver:

  Åh! Jag håller med! Och så tycker jag det blir lättare att “träna tråkigt” om man har ett mål man siktar på i en annan sport. Nu ser jag fram emot en sommar full av klättring och paddling, hoppeligen surf också. Ha de!

  1. Lina skriver:

   Ja exakt, att ha ett mål i en annan sport gör att den “tråkiga träningen” känns vettigare.. Låter som ett härligt upplägg för sommaren! :)

 2. Per-arne skriver:

  Du är så otroligt duktig på många sporter Jag är verkligen imponerad av dig och din träning
  Hur allsidigt vältränad du är!Häftigt
  Och jag är så tacksam för din intressanta blogg med massor av bra tips på både träning och kost
  Ha de gott !!

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha! Jag gillar många olika sporter och är inte så duktig i de flesta men njuter av det jag gör.. ;) Ha det bra du med!

 3. Säger ja till allihop! :) Just nu har jag väntat typ två veckor på vind här i Tarifa, nu får det snart ge sig med lä!

  1. Lina skriver:

   Vad konstigt med ett vindfritt Tarifa! Hoppas ni får vind snart! Har nog kikat in på din blogg och längtar så mycket tillbaka att det kan hända det blir en blixtvisit i sommar ännu.. ;)

 4. Clara Edvinsson skriver:

  Wow vad många olika roliga sporter det fanns på din lista, blev otroligt inspirerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen