Ärtsmoothie recept – en ljuvlig vitaminbomb

Ärtsmoothie recept – en ljuvlig vitaminbomb

13.03.2017

Har ni märkt att våren är här? Det är ljust när man vaknar, det droppar från taket, solen skiner, snön smälter och fåglarna kvittrar. Så underbart! Jag, som är en sommarmänniska ut i fingerspetsarna, suger in alla vårtecken och väntar ivrigt på att dagarna ska bli ännu ljusare och ännu soligare.

Idag har jag inomhusjobb, men jag matchar vädret med en vårig ärtsmoothie i en härlig grön färg. Smoothie är ett sätt för mig att äta mera nyttigt i vardagen. I en smoothie kan jag enkelt få i mig mera grönsaker och vitaminer jag inte annars skulle äta. Jag tänker sällan på det jag inte borde äta, utan istället fokuserar jag på extra nyttiga grejer som jag borde äta mera av.

Det är antagligen det bästa hälsotipset ni nån gång kommer att få från denna blogg.

ärtsmoothie

Om man gör sin egen smoothie kan man dessutom justera smakerna precis som man vill ha det, så att de nyttiga grönsakerna blir till en njutning och inte ett måste. Blandar du frukter och grönsaker kan du få allt att smaka gott – till och med ärtor (och det måste tilläggas att jag verkligen inte är något fan av gröna ärtor).

Recept på ärtsmoothie

I min gröna ärtsmoothie hamnade idag:

 • Frysta gröna ärtor, två rejäla nävar
 • En näve babyspenat
 • Ca 4 cm färsk ananas
 • Saften av en lime
 • En halv banan
 • En skvätt mjölk och vatten

Receptet på ärtsmoothien räcker till ungefär två normalstora glas.

ärtsmoothie recept

Ärtsmoothie fullpackad med C-vitamin, folat, B-vitamin, A-vitamin, fosfor, järn, kalium, kalcium och magnesium.

Jag försökte komma ihåg måtten nu i efterhand, men det bästa är såklart att smaka av smoothien när du gör den och justera smakerna som du vill ha dem. Men en supergod smoothie blev det, trots att färgen ser misstänksamt grön ut.

Sen är det bara att njuta av smoothien medan du får i dig de nyttiga vitaminerna  och mineralerna från ärtorna och spenaten!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Ärtsmoothie recept – en ljuvlig vitaminbomb

 1. Sandra skriver:

  Dethär låter verkligen gott. Skall testa den. Själv har jag fastnat för en smoothie med två nävar spenat,1 avokado,1 kivi,1 päron,1äpple,en klump av pressade havtorn,1dl lingon. Den är god och fräsch.

  1. Lina skriver:

   Det låter som en riktigt bra kombo! Måste testa 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen