God och nyttig chokladpudding till fredagsmyset

God och nyttig chokladpudding till fredagsmyset

01.12.2017

Ni kommer kanske ihåg att jag skrev om en sjukt god chokladpudding som min kompis Linda hade gjort åt mig under vandringen i Mallorca? Då trodde jag att det var hungern som talade och jag tvivlade på att jag skulle få chokladpuddingen lika god när jag kommit hem. Men det fick jag!

Chokladpuddingen blev så god. Den fick en nougatliknande, len smak och smakade bara GOTT! Som en krämig smoothie man kan äta med sked. Jag har ätit den var och varannan dag de senaste veckorna med gott samvete, för förutom att den är god så är den också nyttig och mättande som mellanmål eller kvällsmål.

Nyttig chokladpudding – recept

chokladpudding

Henna igen gjorde jag chokladpuddingen med ett sånt här recept:

 • 1 mogen banan
 • 1 mogen avokado
 • Några matskedar kakao (beroende på hur stark kakaosmak du vill ha, jag använde ca 3 msk)
 • 1 stor matsked kokosolja
 • 1 stor matsked jordnötssmör

Mixa ihop allt väl i en mixer (så att också kokosoljan finfördelas) och ställ den i frysen en liten stund innan du avnjuter. Vill man kunna äta den på direkten så kan man ha bananer i skivor färdigt i frysen som man mixar ner, eller alternativt några iskuber. Man kan lämna bort kokosolja och jordnötssmör, men jag tycker det blir ännu godare (och nyttigare) så!

nyttig chokladpudding2

Så enkelt. Så gott. En nyttig chokladpudding att njuta av. 

PS. Vill du ha något ännu maffigare och lyxigare, till exempel som efterrätt efter helgens finmat, så testa denna ljuvligt goda chokladmousse som jag tipsade om i fjolårets julkalender.

PS2. Jag kommer att fortsätta med kost-temat ännu nästa vecka, för det finns så mycket att skriva och jag hinner inte riktigt med allt!

En riktigt fin fredag och trevlig helg till er alla! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “God och nyttig chokladpudding till fredagsmyset

 1. Magnus Skog skriver:

  Har testat den triatleten Jonas Colting hade lagt upp receptet. Den är mättande och god min sambo som inte äter avokado tycker om den.

  1. Lina skriver:

   Vad kul om den var likadan, det är verkligen så gott. Nu fick jag googla vad maccapulver var för nånting.. ;)

 2. Magnus Skog skriver:

  Hade i maccapulver också

 3. Kitty skriver:

  Den ska jag testa! :D
  /Kitty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen