Stekt rödspätta med tzatziki

Stekt rödspätta med tzatziki

18.07.2012

Idag har vi inte haft någon vind på dagen (bara på morgonen då vi surfade i vågorna) så vi har haft tid att gå och titta runt här lite i Hvide Sande och Ringköbing. Med oss hem fick vi ett nyfångat lass rödspättor, som vi stekte och åt med sallad, snabbfixad tzatziki och dansk keso.

grillad rödspätta och tzatziki

Rödspättan var riktigt supergod och saftig även om den är någon av de billigaste fiskarna här i Danmark. Till tzatzikin blandade jag endast naturell yoghurt med småhackade gurkbitar som jag kryddade. Egentligen ska man väl ha i vitlök också, men det hade jag inte i skafferiet. Till det åt jag en enkel sallad med körsbärstomater. En maträtt som gick jättesnabbt att laga och som var riktigt god! Hemlagad tzatziki var det första gången jag åt, men är något som jag kommer att laga igen och testa lite olika smakkombinationer.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Stekt rödspätta med tzatziki

  1. Linda Svenlin skriver:

    Det är ju vitlöken som gör tzatzikin ju! ;) Ni ser ut att ha det riktigt skönt dit bort. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen