Strunta i de fettfria light-produkterna

Similar Posts

6 Comments

 1. Fast fullt så enkelt är det ju inte :) För en som försöker gå ner i vikt är det relativt enkelt även byta ut vanliga produkter till lättvarianter för att få ner energin, fett innehåller fortfarande mest energi/kcal. Sen tvistas det ju ännu om det här med LCHF osv och så vitt jag vet, då brukar jag ändå gå in och läsa artiklar på olika databaser, så finns det inte särskilt många studier som visar hur den kosten påverkar dina kärl, blodfetter och hjärta under LÅNG tid. Så det ska bli spännande att se om ett par år! Dock har du helt rätt, man kan inte utesluta fett, kroppen behöver det! Men jag är en sån som tror på rimliga mängder och bra fetter :) Superfin blogg för övrigt! :)

  1. Jo förstås, men fetter gör ju också att man blir mätt snabbt så det gör väl att man inte äter så mycket av det ändå. Nej det finns inte ännu några studier med resultat över två år ännu eftersom det är så nytt, så det ska absolut bli spännande att se i framtiden. Men iallafall hittills har man inte kunnat bevisa att det är fettet som gör oss feta, utan sockret. Fast enkelt är det ju aldrig, det tål att diskuteras.. ;) Tack :)

   1. Man blir väl inte mätt snabbare av fett vad jag förstått? De jag känner som kör mer fett säger tycker att de håller sig mätt längre vilket gör att man inte småäter.
    Och egentligen är det väl inte sockret som gör folk feta utan bristen på rörelse i vardagen och motion, dvs lathet. :P

    1. Jo mätt längre hålls man iallafall, men nu vet jag inte riktigt med min teori om att man blir mätt snabbare. Det är bara nåt jag fått för mig, men nu vet jag inte hur bra det stämmer.. :P Iallafall håller det blodsockret på en jämn nivå. Och så kan man väl säga att det är både socker och brist på rörelse som gör folk feta, för man kan ju röra på sig och ändå äta mer än man förbrukar och på det sättet bli tjock.. Haha, det blev en lång fundering här.. :P

     1. Tror det är bäst att hålla det enkelt och konstatera att man blir lägger på sig om man får i sig mer energi än man gör av med :)
      Då slipper man få panik av alla variabler som spelar en liten roll och bli helt snurrig :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *