Ja, jag älskar crossfit. Lite

Ja, jag älskar crossfit. Lite

12.12.2019

Skarpa svängar mellan rubrikerna här. För två veckor sen skrev jag inlägget Ja, jag hatar crossfit. Lite.

Jag hade lätt ångest inför passet jag gjorde igår – så som jag haft de senaste gångerna. Men som jag bestämt så packade jag väskan och åkte iväg ändå. Framme väntade en 20 minuters EMOM med clean (frivändning) och en metcon där ett visst antal övningar skulle göras så snabbt som möjligt. Och vet ni vad – det var KUL!

Frivändningarna, som jag inte gjort på tre år, påminde mig om allt det roliga. All teknikträning, endorfiner, svett och framför allt glädjen till skivstången jag känt tidigare. Mitt huvud är fortfarande mos av sömnbrist och vardagslunk men på gårdagens träning var som om kroppen skulle påmint huvudet om att jag kan mera än jag tror. Så häftig känsla.

Säkert kommer jag hata crossfit ibland i framtiden också, men så är det när man tränar både sina styrkor och svagheter. Jag menar, jag kommer aldrig lära mig älska wall balls. Men vissa moment i träningen är så sjukt kul! Och fortsätter jag gå på pass utan att fundera på vilket pass som ska serveras så kommer jag få mångsidig träning som ibland känns kul och ibland inte.

Och visst motiverar det ännu mera att fortsätta när jag redan börjar se framsteg. Häromdagen när jag skulle upp för den höga terassen hemma så gick det mycket lättare än tidigare, och jag antar det är starkare lår som är orsaken. Det är precis sånt som motiverar mig som mest – inte hur många kilo jag kan lyfta på en stång utan att jag får konkreta resultat som märks i vardagen. Älskar känslan av att kliva upp för en terass med ett barn på var arm utan att det känns jobbigt.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Ja, jag älskar crossfit. Lite

  1. Andreas skriver:

    Trevlig blogg du har :)
    Gott nytt år och hoppas du får ett fint 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen