Ja, jag hatar crossfit. Lite.

Ja, jag hatar crossfit. Lite.

27.11.2019

Jag har ju börjat träna crossfit igen och har gått på några egna träningar och några WOD i grupp. Igår var det dags igen för en WOD i grupp. Ett träningspass med 6 x 5 minuter AMRAP.

Undrar du hur det gick?

Det gick skit. Var så otroligt tungt. När jag kom tillbaka till omklädningsrummet efter passet hörde jag mig själv säga att jag hatar crossfit. Det var en riktig plåga att gå genom träningspasset. Varför gör jag detta mot mig själv? Och efteråt kände jag mig så genomtrött, vinglade hem med darriga ben och badade badkar med barnen.

Det konstiga är att jag idag börjar känna ett litet sug efter CrossFit Jeppis igen. Något djupt inom mig som halvt omedvetet försöker locka mig ditåt. Kanske är det tanken på att jag blir lite bättre för varje pass. Träningen kommer ju aldrig att bli lättare, men för varje träningspass klarar min kropp av lite mer.

Jag har signat upp nu för ett halvår och kommer ge träningen den chansen. Jag kommer att hata det ibland – antagligen ganska ofta – men jag behöver träningen och bara bestämmer mig för att köra. Vet att uppläggen och peppen från coacherna kommer att ge mig bästa förutsättningarna. Skulle aldrig fixa att göra såna här tuffa träningspass på egen hand just nu.

Så vi tutar och kör. Tränar när jag hinner, anpassar övningarna att passa mig. Och har en svag förhoppning om att jag kanske kommer att hata crossfit lite mindre i framtiden.

Bild från när jag senast tränade crossfit, 2016 på CrossFit Lauttasaari.
Känns som en evighet sedan – i alla fall till träningsformen sett!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Ja, jag hatar crossfit. Lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen