Effektivera promenaden med 4 övningar på bänk

Effektivera promenaden med 4 övningar på bänk

13.10.2016

Jag kom precis in från en lunchpromenad med en ljudbok i öronen, som var ett skönt avbrott till det sittande jobbandet. Kroppen hålls friskare och tankarna klarnar även av lättare lunchträning. Jag gick i ganska rask takt, men fick ändå lite kallt om rumpan i det kalla vädret, så jag stannade och tränade lite på en bänk. Det blev 4 rätt så enkla övningar, men som tränade hela kroppen så jag blev ordentligt varm och fick en lite effektivare promenad.

Här kommer några tips på hur du också kan effektivera din promenad med 4 övningar på bänk!

Övningar på bänk

4 olika övningar på bänk. Upprepa övningarna 3-4 varv igenom, t.ex. i mitten av promenaden när du går förbi en bänk, eller i slutet av rundan när du kommer hem igen.

1. Utfall till bänkstep

Gör ett utfall bakåt, och fortsätt framåt med ett bänkstep upp på bänken. Bra träning för lår och rumpa – den perfekta övningen för att bota en kall rumpa under promenaden!

  • Upprepa 8 repetitioner per ben.

utfall-till-bankstep

2. Armhävning mot bänk

Bänken gör att armhävningen blir lite lättare att göra, så tänk på att tekniken ska vara riktigt bra. Smala armar nära kroppen, tight mage.

  • 10 repetitioner

armhavning-mot-bank

3. Dips med benlyft

En övning för armar och kroppens baksida. Tänk på att hålla ryggen nära bänken i dipsen, och i benlyftet spänner du rumpan och lyfter så högt som möjligt.

  • 10 repetitioner

övningar på bänk

4. Magcrunch på bänk

Sitt på kanten av bänken och luta något bakåt. Dra upp benen och känn hur du jobbar med mage. Sänk ner överkroppen och sträck ut benen, samtidigt som du håller kontakten med magen. Sänk endast så långt ner att du behärskar tekniken.

  • 10 repetitioner

övningar med bänk

Ett annat tips för att effektivera promenaden är att leta efter uppförsbackar, skogsspår (som belastar kroppen mera) eller trappor. Själv gick jag nästan i ringar idag när jag letade efter de brantaste trapporna och högsta backarna i skogen. Det är bra att inte alltid gå samma runda utan att variera och utmana sig själv när man har möjligheten.

Nu ska jag jobba vidare, men först lunch! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen