Recept på nyttig äppelpaj som kom till av misstag (och snabba äppelkaksbollar)

Recept på nyttig äppelpaj som kom till av misstag (och snabba äppelkaksbollar)

05.03.2020

Snabba äppelkaksbollar är namnet på de läckerheter jag hittade i min nyinköpta kokbok från Food Pharmacy. Ett recept som verkade passande att trixa ihop tillsammans med Arthur när vi väntade fikagäster.

En äppelpaj som kom till i misstag

Som vanligt när jag läser recept så gör jag det ibland lite för snabbt, och denna gång hade jag missat att man skulle blanda ihop havregrynen först senare. Detta resulterade i en smet som inte riktigt ville blanda sig i mixern.

Hur som helst smakade det himmelskt, så slänga det, kunde jag inte. Jag vände ner allt i en pajform och värmde det i ugnen istället. Ut kom en “äppelpaj” som kanske inte såg ut som äppelpaj brukar göra men som smakade riktigt gott med vispad grädde till som pricken över i:et. (Food Pharmacy skulle antagligen inte rekommendera den med grädde men det gör jag. Eller vaniljsås, nam..)

Nåväl, Arthur ville fotfarande ha sina äppelkaksbollar så vi gjorde en sats till, och följde receptet denna gång. Supergoda blev de också. Bitiga äppelbitar med kanel och nötter och sötma från några dadlar.

Jag skriver ner receptet här som jag alltså hittade i kokboken. Vi råkade inte ha några sötmandlar hemma men hittade istället mandlar och cashewnötter som blev supergott i smeten.

Recept på Food Pharmacys äppelkaksbollar

  • 1 äpple
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl sötmandel (gärna blötlagda)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4-5 färska dadlar (urkärnade)
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos

Gör så här: Mixa äpplet, kanel, mandel, vanilj och dadlar till en bitig smet. Rör ner havregrynen i smeten och forma till någorlunda jämna bollar. Rulla i kokosflingorna.

Äppelkaksbollarna passar bra i dagklubbsväskan och är perfekta att ta med på utflykter i vår eller för att sätta guld på vilken vardagsfika som helst.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Recept på nyttig äppelpaj som kom till av misstag (och snabba äppelkaksbollar)

  1. Jeanette skriver:

    Tips på vad jag kan använda i stället för dadlar, tycker inte om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen