Recept på nyttig lingonsorbet

Recept på nyttig lingonsorbet

04.04.2017

Problemet just nu när jag ska skriva ut recepttips eller mellanmålstips är att jag inte vet om jag kan lite på mig själv riktigt. Jag tycker de allra konstigaste kombinationerna blir supergoda. Men vi testar med ett recept på en mumsig sorbet, så får ni testa och se om ni är av samma åsikt som jag eller om även mina smaklökar tagit mammaledigt. Jag tyckte i alla fall det blev en härlig syrlig smak!

lingon margharita 2

Min lingonsorbet + en sneak peek på de nya kökskaklen!

Lingonsorbet – recept

  • Vad: Smoothie/sorbet
  • Du behöver: Mixer plus ingredienserna
  • För vem: Du som älskar syrliga smaker
  • Varför: En rätt så mättande smoothie som inte innehåller allt för mycket socker utan en hel del bra grejer, perfekt som mellanmål eller kvällsmål.

Denna härligt röda smoothie väcker defintivt sommarkänslorna med något som kan klassas som en syrlig sorbet eller margharita. Den är sprängfylld med antioxidanter, fibrer och vitaminer.

Ingredienser: 

  • Två morötter
  • En apelsin
  • En banan
  • Saften från en halv citron
  • Saften från en halv lime
  • En stor näve frusna lingon

En slätare smoothie får du om du först pressar morötterna till juice, men jag gillar att mixa dem hela för mera fibrer.

lingon margharita

Använder du frusna lingon blir det en margharita-liknande smoothie/sorbet, och slänger du även i en banan som stått i frysen så blir det en tjockare glassliknande sorbet.

Vågar du prova? 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen