Ska man alltid ha en plan med sin träning?

Ska man alltid ha en plan med sin träning?

28.05.2016

Att planera sin träning kan vara viktigt för många, men inte för alla. Själv planerar jag väldigt sällan min egen träning, utan jag går på känsla. Även om jag innerst inne är en rätt så lat människa som de flesta andra, så har jag rätt så ofta en längtan efter att få träna och röra på mig.

Lyssnar jag på mig själv så tränar jag ändå, även om jag inte har gjort upp nån plan för det. Ibland mera, ibland mindre. De senaste veckorna har det blivit lite mindre än vanligt. Lagom ostrukturerat med sån träning som just då faller mig i smaken, även om jag också har en plan och upplägg för träningen där i bakhuvudet nånstans.

löpning markperspektiv

Igår blev det ett morgonpass löpning. Jag brukar sällan vara tillräckligt pigg för träning på morgonen, men när jag vaknade med spring i benen, då var det bara att sticka iväg!

löpning blommor

Vem ska planera sin träning då? 

Mina pt-kunder ger jag alltid ett klart träningsupplägg åt, som jag planerar utgående från deras egna mål. Har man ett klart mål med sin träning så måste ju träningen vara strukturerad med rätt variation mellan passen, för att man ska uppnå målen. Vill du egentligen få mera synliga muskler, men tränar endast löpning, så kommer du ju inte att nå dina mål. En klar plan kan också underlätta psykiskt om man har svårt att motivera sig själv till att träna.

Även om man inte följer sin träningsplan till punkt och pricka kan det vara bra att ha någon plan att gå efter, för att få bättre resultat av träningen.

Hur gör du? Tränar du enligt en plan eller kör du på känsla?  

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen