Skön barfotalöpning vid havet

Skön barfotalöpning vid havet

21.04.2014

Vi har umgåtts med kompisar hela denna sköna, lediga söndag. Vi kom hem igen till kvällen, så jag passade på att rasta benen lite innan solen gick ner. Det blev en riktigt skön runda runt mitt favoritspår jag hittade för en tid sedan. Minimalt med asfalt och mycket terräng, precis som jag vill ha det. Naturen badade i ett superfint ljus när solen höll på gå ner.

löpning ute

löpning orange

På fötterna hade jag mina Feelmax barfotaskor .

Jag försökte koncentrera mig på att landa på framfoten och sedan gå ner på hälen istället för att landa på hela foten på samma gång, vilket jag lärde mig på kursen. Detta ger lite mera dämpning från vadmuskeln och kräver ännu mera träning innan det lyckas. Men sen när man får in den rätta touchen så far det automatiskt, och man får både fjädrande stötdämpning, uthållighet och kraft från akillessenan.

Mitt favoritställe under rundan är här på bilden under, på klipporna. Man måste akta var man trampar medan man känner doften från havet (äntligen har havet börjat dofta fisk och salt och sommar igen!). Det går inte snabbt över klipporna, men det ger så mycket mer för mig än att springa på någon tråkig, rak väg.

löpning klippor2

När jag kom hem fotade jag denna bild innan jag svängde upp mot huset igen, precis när solen kastade sina sista strålar för dagen. Så fint! Synd att man inte kan fånga alla känslor på bild, bara.

löpning solnedgång

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen