Tabata-intervaller

Similar Posts

10 Comments

 1. Jag kör ofta tabata hemma, och det är som du säger, svetten rinner och pulsen stiger, effektivt och roligt!!! Det är bra för aman kan variera övningar efter vad man vill träna och hur mkt tid man har. Love it! 

 2. Tack för en superblogg! utan massa jobbig reklam! Jag tror detta är en dum från men man kör alltså samma övning hela settet? (de 4 minuterna) och hur länge vilar man mellan seten?
  :)

  1. Tack, vad roligt att du gillar bloggen! Det var inte alls nån dum fråga, jag förtydligade mig i texten nu senare. Man kör alltså samma övning i hela setet, dvs under de fyra minuterna. Man kan vila så pulsen hinner sjunka (kanske 1-2 minuter) och sen kan man byta övning till nästa set!

 3. Körde mycket tabataintervaller som avslutande fys när jag körde thaiboxning. Då brukade vi ofta köra någon fys som var anpassad för thaiboxning. Sen när man var slut så körde vi 3 ronder tabataintervaller med burpees 20sek oc 10sek skuggboxning. Sen för de som orkade brukade vi köra magfys efter det :)
  sjukt jobbigt med tabata med det ger mycket. Man märker snabbt att man orkar lite mer för varje gång!

 4. Vi kör tabata-träning. 3 gånger i veckan, ca 1 timme. Snitt brukar bli 9 övningar. Och fy bubblan vilken effektiv och rolig träning. Vi har kört i några månader och man märker verkligen skillnad snabbt! :)

  1. Ja, visst är det! Jag gillar upplägget med de korta intervallerna intervallerna, så man luras att tro att det ännu är roligt även om det är supertufft! ;)

 5. kör tabataträning i grupp med olika övningar….idag testade jag att köra tabata på crosstrainern…gick jättebra! verkligen skönt att slippa stå och harva i samma tempo…;)
  tabata har visat sig vara mycket bra komplement till löpning och annan träning tycker jag…man blir stark och förbättrar konditionen + det KÄNNS! vilket är bra!! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *